کیست سینه چیست؟ | نکات مهم تغذیهای
دلیل ایجاد کیست در بدن چیست؟ آیا هر نوع کیست در بدن خطرناک است؟ با علائم کیست سینه آشنا هستید؟ در این مقاله قصد داریم تا پاسخ تمام سوالات پیرامون کیست سینه را بیابیم.
دسترسی سریع به سرفصلهای مقاله “کیست سینه چیست؟ | نکات مهم تغذیهای”
علت به وجود آمدن کیست سینه چیست؟
تغذیه صحیح برای جلوگیری از تشکیل کسیت سینه
آشنایی با مواد غذایی مضر برای کیست سینه
قبل از اینکه بخواهیم در مورد کیست سینه صحبت کنیم، ابتدا با خود مفهوم “کیست” باید آشنا شد. منظور از کیست چیست؟
به طور کل کیستها کیسههایی هستند که میتوانند مایع یا مواد نیمهجامد را در خود نگه دارند. کیستها میتوانند در نقاط مختلف بدن ایجاد شوند و در بسیاری از موارد بیضرر هستند. کسیت سینه در اغلب اوقات به درمان نیازی ندارد اما در مواقعی، کیست سینه بزرگ میشود و به درمان نیاز پیدا میکنند.
در مواردی دیگر نیز دیده شده است که کیست سینه با ایجاد درد و ناراحتی، آسایش را سلب میکند و نیاز به درمان پیدا میکند.
علت به وجود آمدن کیست سینه چیست؟
اگر تصور میکنید کیست سینه تنها مربوط به زنان سالمند است، باید بگوییم که میزان شیوع کیست سینه در زنان کمتر از 50 سال بیشتر است اما این نکته را به یاد داشته باشید که کیست سینه میتواند در هر سنی ایجاد شود.
پزشکان و محققان هنوز موفق به کشف علت دقیق کیست سینه نشدند اما طبق مشاهداتی که از موارد ابتلا وجود دارد کیست سینه در اثر تغییرات هورمونی ناشی از قاعدگی ماهانه در بدن ایجاد میشود.
علائم کیست سینه
وجود یک توده بیضی شکل یا گرد در سینه که به راحتی جا به جا میشود از علائم شایع وجود کیست سینه است. در برخی موارد ترشحات نوک سینه ممکن است وجود داشته باشد، اما این ترشحات میتوانند از نظر رنگ و شفافیت متنوع باشند.
از دیگر علائم کیست سینه میتوان به درد زیاد در اطراف سینه و حساسیت در نقاطی از سینه اشاره داشت.
آیا کسی که کیست سینه دارد، به سرطان سینه نیز دچار خواهد شد؟
برخی تصور میکنند که ابتلا به کیست سینه، سرطان سینه را نیز در پی خواهد داشت اما باید عنوان کنیم که داشتن کیست سینه در بدن، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش نمیدهد اما این نکته را به یاد داشته باشید که در صورت احساس برآمدگی، برجستگی یا حتی درد در سینه، بهتر است به جای عدم توجه یا حتی خوددرمانی، موضوع را با پزشک متخصص در میان بگذارید تا هرگونه احتمال بد بعدی را کاهش دهید.
آیا راهی هست تا درد کیست سینه را کاهش داد؟
بله، در صورت وجود درد کیست سینه، برای کاهش آن میتوانید از کمپرس گرم استفاده کنید، البته در برخی موارد پزشک تصمیم میگیرد برای کاهش درد و تسکین آن، داروهای مسکنی مانند ناپروکسن و استامینوفن را تجویز نماید.
تغذیه صحیح برای جلوگیری از تشکیل کسیت سینه
برخی تحقیقات نشان دادهاند که رژیم غذایی سالم میتواند به سلامت عمومی و همچنین به کاهش علائم کیست سینه کمک کند. مصرف غذاهایی مانند دانههای بزرک، سبزیجات برگدار، ماهیهای چرب، و پروتئینهای گیاهی ممکن است مفید باشد. شواهد علمی قوی در مورد تأثیر دقیق رژیم غذایی بر کیست سینه وجود ندارد، اما داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم میتواند بر سلامت سینه ها اثرگذار باشد.
لیگنان موجود در دانه بزرک
با مصرف دانه بزرک و قراردادن این ماده خوراکی در برنامه غذایی خود، بدن شما مقدار مناسبی لیگنان دریافت خواهد کرد. لیگنان در حقیقت یک نوع فیتواستروژن است که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است. طبق تحقیقات به عمل آمده، گیرندههای استروژن موجود در سینهها توسط فیتواستروژنها هدف قرار داده میشوند و این اتفاق میتواند به میزان قابل توجه از ابتلا به سرطان و پیدایش کیست سینه پیشگیری کند.
کلم بروکلی، گل کلم و کلم کیل
مصرف ویتامین A و ویتامین C موجود در سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، گل کلم و کلم کیل برای سلامت سینهها توصیه میشود. خاصیت آنتی اکسیدانی موجود در این نوع سبزیجات کمک شایانی به دفع سموم و مواد سرطان زایی که ممکن است روی سینهها اثر بگذارند، کمک شایانی میکند.
امگا 3 و ویتامین D موجود در ماهیهای چرب
یکی دیگر از موارد موثر در پیشگیری از کیست سینه، مصرف ماهیهای چرب است، چرا که منبع مناسبی برای دریافت امگا 3 و ویتامین D هستند. محققان اطلاعات مفیدی به دست آوردهاند که نشان میدهد امگا 3 از رشد عروق خونی در تودههای سینه جلوگیری میکند. توصیه میکنیم که مصرف ماهیهای ساردین و سالمون را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
پروتئین گیاهی موجود در عدس
عدس یک منبع حاوی آنتی اکسیدان، پروتئین گیاهی و فیبر به شمار میرود. عدس میتواند از التهاب در سینهها جلوگیری کرده و یکی از مواد غذایی باشد که از ابتلا به سرطان سینه پیشگیری میکند.
کاروتنوئیدهای موجود در سبزیجات قرمز و نارنجی
شاید جالب باشد که بدانید رنگ گوجه فرنگی، سیب زمینی یا حتی هویج به سبب وجود کاروتنوئیدها در ترکیبات این مواد خوراکی است. کاروتنوئیدها رنگدانههای طبیعی هستند که با ورود به بدن انسان به ویتامین A تبدیل خواهند شد، ویتامین A نقش مهمی در سلامت چشم و پوست دارد. طبق تحقیقات اخیر، محققان دریافتند که کاروتنوئیدها میتوانند در بهبود روند درمان کیست سینه و حفظ سلامت سینهها نقش مفید و موثری داشته باشند.
رسوراترول موجود در انگور
خاصیت آنتی اکسیدانی موجود در رسوراترول بدن شما را از آسیب دیدن سلولها توسط رادیکالهای آزاد تا حد زیادی محافظت میکند.
ویتامین C موجود در توتها
برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود، ویتامین C یکی از بهترین گزینههای موجود است! یکی از بهترین منابع دریافت ویتامین C، مصرف توت فرنگی، شاتوت، تمشک و بلوبری است. توت ها علاوه بر ویتامین C، حاوی آنتی اکسیدانهای مفیدی هستند که بدن شما را در برابر آسیب سلولی محافظت خواهند کرد.
ارگوتیونین موجود در لوبیا سیاه
لوبیا سیاه یکی از منابع طبیعی مفید برای دریافت ارگوتیونین (Ergothioneine)است. ارگوتیونین در حقیقت یک نوع خاصی از اسید آمینه است که میتواند از DNA محافظت کند.
کورکومین موجود در زردچوبه
ماده فعال موجود در زردچوبه که “کورکومین” نام دارد، نقش مهمی در حفظ سلامت سینهها و جلوگیری از ابتلا به کیست سینه دارد. یکی از موارد جالبی که در مطالعات صورت گرفته روی این ماده غذایی دیده شده است قابلیت جلوگیری از گسترش سرطان سینه و حتی ترمیم آسیب ناشی از شیمی درمانی است. اما این یافتهها از مطالعات آزمایشگاهی به دست آمدهاند و تحقیقات بیشتری لازم است تا ببینیم آیا این نتایج در انسانها نیز صادق است. حتما سعی کنید در برنامه غذایی خود غذاهایی که با این ادویه محبوب تهیه میشود را قرار دهید.
گردو
اگر قصد دارید از سلامت عمومی سینهها حفاظت کنید، یکی از بهترین مواد غذایی گردو است! فیبر، فولات، ویتامین E، منگنز، مس، ویتامینهای B9 و B6 همگی در گردو موجود است.
جهت مطالعه بیشتر
یکی از شایعترین اختلالات عصبی بعد از آلزایمر، بیماری پارکینسون است. علت این بیماری از بین رفتن سلولهای ترشح کننده دوپامین (انتقال دهندههای عصبی) در مغز میانی است. هر سال حدود ۶۰ هزار نفر به بیماری پارکینسون مبتلا میشوند.معمولا بیماری پارکینسون علائمی شامل اسپاسم عضلانی، لرزش و درد را در بدن فرد ایجاد میکند. رژیم غذایی مناسب همراه با ورزش میتواند تا حد زیادی در کاهش علائم این بیماری موثر بوده و از بروز علائم ثانویه مانند زوال عقل و گیجی و …
رژیم غذایی مناسب در بیماری پارکینسون
آشنایی با مواد غذایی مضر برای کیست سینه
کاهش مصرف کافئین روزانه و رعایت رژیم غذایی کم چرب ممکن است به کاهش علائم کیست سینه کمک کند، اما شواهد علمی قوی برای تأیید این اثرات وجود ندارد و نیاز به تحقیقات بیشتری است. بهطور کلی شواهد علمی دقیق و قطعی در مورد تأثیرات تغذیهای بر کیست سینه محدود است. بنابراین، مشاوره با پزشک متخصص برای تشخیص و درمان مناسب همیشه توصیه میشود.
.:: منبع : webmd | medicalnewstoday ::.
آیا هر نوع لرزش دست نشانه پارکینسون است؟
نقش فیزیوتراپی در روند درمانی پارکینسون
پاسخ به 10 سوال در رابطه با پارکینسون
تهران، میدان ونک، خیابان خدامی، پایینتر از هتل هما، جنب خیابان ارم، پلاک ۴۲
لینکهای مهم
مجله پزشکی
فرصتهای شغلی
درباره ابیان فارمد
تماس با ابیان فارمد
محصولات ابیان فارمد
هلدینگ دارویی گلرنگ
مکملهای ابیان فارمد
لیکو آپ
لیکو اُلی
لیکو رویال
لیکو میون
لیکو زینک
لیکو مولتی
داروهای ابیان فارمد
مزاکتال
دپاپکس
دوبسیکا
راکساژین
فلوسیترین
لپارسید ۱۲۵
لپارسید ۲۵۰
سیمیوال ۵۰۰
کِی سی تب ۵
کِی سی تب ۱۰
لسیپک ۱۰۰/۲۵
لسیپک ۲۵۰/۲۵
آخرین مقالات پزشکی
سرماخوردگی چیست؟ | چطور آن را درمان کنیم؟
چرا افسرده میشویم؟ | افسردگی در زنان و مردان
پارکینسون و 5 واقعیتی که باید بدانید
کاربرد داروی والپروات سدیم چیست؟
آیا امکان دارد کودکان به پارکینسون مبتلا شوند؟
تب دنگی چیست؟ | راه حل پیشگیری از ابتلا به تب دنگی
مقالات پزشکی پربازدید
آیا درمان میگرن با رژیم غذایی مناسب امکانپذیر است؟
شرکت داروسازی ابیان فارمد با تمرکز بر تحقیق و توسعه گسترده و رویکردی مبتنی بر علم و تخصص فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ در صنعت داروسازی کشور آغاز نموده است. ابیان فارمد با بهره گیری از بهترین متخصصین و محققین داخلی و همکاری با شرکای بین المللی خود، همواره در جهت تولید داروهای تخصصی با بالاترین سطح کیفی و منطبق بر استاندارد های جهانی کوشیده است.
شماره تماس ابیان فارمد : ۰۲۱۹۱۲۰۰۰۹۰