چگونه سرماخوردگی کودکان را سریع‌تر درمان کنیم؟

سرماخوردگی کودکان چیست؟ سرماخوردگی کودکان را چطور می‌توان خیلی سریع درمان کرد؟ علائم سرما خوردگی در کودکان را می‌شناسید؟ در این مقاله قصد داریم به سوالات مربوط به سرماخوردگی کودکان پاسخ دهیم.

سرماخوردگی کودکان همیشه موجی از نگرانی و استرس را برای والدین کودک به همراه داشته است، پدرها و مادرها تمایل دارند سرماخوردگی کودک خود را در سریع‌ترین زمان ممکن برطرف کنند و کودک خود در سالم‌ترین حالت خود ببینند.

با از راه رسیدن فصل سرما و نزدیک شدن به روزهای سرد سال یکی از چالش‌ها و نگرانی‌های پدر و مادرها سرماخوردن کودکان است. طبیعتا تمامی والدین علاقه‌مند هستند که روزهای بیماری کودکشان خیلی سریع عبور کند و بهبودی دوباره حاصل شود اما ممکن است برای تسریع روند درمان سرماخوردگی کودک خود دست به اقدامات اشتباه بزنند یا در مواردی تصمیم‌های نادرست بگیرند.

ما توصیه می‌کنیم که اگر زمانی علائم و نشانه‌های بیماری سرماخوردگی را در کودک خود مشاهده کردید، به پزشک متخصص کودکان مراجعه کنید و از خود درمانی و مصرف خودسرانه دارو پرهیز کنید. علاوه بر مراجعه به پزشک جهت درمان سرماخوردگی، راه و روش‌هایی وجود دارد که با رعایت آن‌ها می‌توانید به روند درمان سرماخوردگی کودک خود در محیط خانه کمک کنید.

سرماخوردگی کودکان چیست؟

اگر خیلی خلاصه بخواهیم سرماخوردگی را تعریف کنیم باید بگوییم که به عفونت واگیردار ابتدای بینی تا ناحیه‌ی انتهایی گلو را سرماخوردگی می‌گویند. در مجله پزشکی ابیان فارمد، پیش‌تر اطلاعات مهم و مفصلی را پیرامون سرماخوردگی ارائه کردیم که مطالعه آن خالی از لطف نیست.

سرماخوردگی در بدن کودکان با سرماخوردگی در بدن بزرگسالان متفاوت است، به دلیل قوی‌تر بودن سیستم ایمنی بدن بزرگسالان فاصله‌ی میان دو سرماخوردگی در سال زیاد است اما این موضوع روند متفاوتی در بدن کودکان دارد. این جمله بدین معناست که شاید در طول یک سال، فرد بزرگسال به دفعات کم‌تری دچار سرماخوردگی شود اما دیده شده است که در این بازه زمانی، کودکان هفت یا حتی هشت بار با سرماخوردگی و پیامدهای آن رو به رو می‌شوند.

دوران کودکی و دوران مدرسه رفتن خود را به یاد بیاورید؟ یکی از شایع‌ترین مواردی که برای مراجعه به پزشک وجود داشت یا به دلیل آن دانش آموزان در مدارس غیبت داشتند، همین موضوع سرماخوردگی در کودکان بود.

سرماخوردگی در کودکان به خودی خود خطرناک نیست اما اگر کودک شما دچار بیماری‌های زمینه‌ای باشد، در زمان مراجعه به پزشک باید یادآور این نکات باشید، همچنین سرماخوردگی در نوزادان تازه به دنیا آمده می‌تواند خطرناک باشد.

جهت مطالعه بیشتر

ویژگی مهمی که ویتامین سی دارد قابلیت حل شدن آن در آب است به همین دلیل ویتامین سی هرگز در بدن ذخیره نمی‌شود زیرا زمانی که ویتامین سی وارد بدن می‌شود از طریق مایعات خونی به بافت‌های بدن رسیده و سپس از طریق ادرار دفع می‌شود. بدن ما امکان تولید این ویتامین را ندارد و تنها راه دریافت این ویتامین مصرف غذاهای دارای ویتامین سی و یا مکمل است. مصرف روزانه ویتامین سی به بدن انسان کمک می‌کند …

نقش ویتامین سی (C) در بدن و هنگام سرماخوردگی

سرماخوردگی کودکان و مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها

یکی از اشتباهات رایجی که در مقابله و مواجه با سرماخوردگی توسط برخی از افراد انجام می‌شود، مصرف خودسرانه‌ی آنتی‌بیوتیک است. توجه داشته باشید که سرماخوردگی در دسته‌ بیماری‌های ویروسی قرار دارد، یعنی بیشتر از 200 نوع ویروس متفاوت وجود دارد که می‌تواند سبب بروز علائم و نشانه‌های سرماخوردگی در کودکان شود، به عنوان مثال راینوویروس‌ها یکی از ویروس‌های شایع و مسری زمینه‌ساز سرماخوردگی در بدن انسان به شمار می‌روند. مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها جهت مقابله بیشتر سیستم ایمنی بدن در رویارویی با عفونت‌های باکتریایی است و در درمان سرماخوردگی کودکان کاربردی ندارد.

جدای از این موارد، سازمان غذا و دارو (FDA) در گزارش‌هایی اعلام کرده است که برای کودکانی که سن آن‌ها زیر 2 است، مصرف داروهای سرماخوردگی توصیه نمی‌شود چرا که در برخی موارد ممکن است داروهای سرماخوردگی زمینه‌ساز مشکلات و عوارض خطرناکی برای کودکان زیر 2 سال باشند، از همین روی برای کاهش علائم سرماخوردگی کودکان و تسریع در روند بهبود آن‌ها بهتر است والدین به سراغ درمان‌های خانگی بروند.

علائم سرما خوردگی در کودکان

علائم سرما خوردگی در کودکان

یکی از نخستین علائم و نشانه‌های سرماخوردگی کودکان را می‌توان خارش یا سوزش خفیف در ناحیه گلوی کودک دانست. در ادامه با پیشرفت بیماری شاهد شروع سرفه‌ها و عطسه‌ها همراه با آبریزش بینی خواهیم بود. سرماخوردگی در کودکان با شروع احساس کسالت و کاهش انرژی برای فعالیت بدنی خود را نشان می‌دهد.

شایع‌ترین علائم سرماخوردگی کودکان

  • احساس خستگی و ضعف جسمانی
  • آبریزش بینی
  • عطسه
  • سرفه
  • گلودرد
  • آبریزش از چشم‌ها به همراه سوزش چشم‌ها
  • تب و بالا رفتن دمای طبیعی بدن
  • بی‌اشتهایی و بی‌میلی به غذاها
  • خواب آلودگی و کاهش انرژی

توجه داشته باشید که اگر سرماخوردگی کودکان به خوبی مدیریت و درمان نشود، ممکن است سینوس‌ها و برونش‌ها را نیز تا حد زیادی درگیر کند و در گام‌های بعدی گوارش کودک را نیز تحت تاثیر قرار دهد، عمدتا در این موارد کودک با اسهال و استفراغ رو به رو می‌شود.

چرا کودکان سرما می‌خورند؟

همان‌طور که اشاره کردیم سرماخوردگی در کودکان به علت ورود انواع ویروس سرماخوردگی است. یکی از شایع‌ترین و متداول‌ترین ویروس سرماخوردگی کودکان، ویروس «رینوویروس» است. ویروس رینوویروس می‌تواند از طریق لمس اشیا آلوده شده به ویروس وارد بدن شود یا از طریق تنفس هوایی که حاوی ذرات این ویروس هستند به بدن کودک راه پیدا کند.

ویروس‌های سرماخوردگی می‌توانند به راحتی روی لایه‌ی مخاطی محافظ گلو و بینی قرار بگیرند و عملکرد صحیح دستگاه تنفسی بدن کودک را مختل کنند. پس از ورود ویروس سرماخوردگی به بدن کودک، شاهد درگیر شدن سیستم ایمنی بدن با ذرات خارجی وارد شده به بدن هستیم که این جنگ خود را با علائمی نظیر سردرد، تب، گلو درد، گرفتگی بینی و … خود را نشان می‌دهد.

تحقیقات علمی صورت گرفته پیرامون سرماخوردگی کودکان نشان می‌دهد که حضور کودک در اجتماعاتی نظیر مهدکودک یا مدرسه می‌تواند ریسک ابتلا به سرماخوردگی را افزایش دهد، چرا که این ویروس از طریق هوا به شدت و به سرعت قابل انتشار است. جالب است بدانید که افرادی که در خانواده یک فرد سیگاری زندگی می‌کنند در قیاس با خانواده‌هایی که فرد سیگاری در آن وجود ندارد، بیشتر سرما می‌خورند!

شاید این سوال در ذهن شما جرقه بزند که مگر با لباس سبک در سرما قرار گرفتن باعث سرماخوردن نمی‌شود؟ جواب این سوال خیر است! چرا که حضور در سرما با لباس کم یا موهای خیس ارتباطی با سرماخوردن ندارد، چیزی که باعث سرماخوردن شما می‌شود همان ویروس‌های سرماخوردگی هستند که بیش از 200 گونه مختلف از آن یافت شده است.

راه انتقال سرماخوردگی در کودکان و خردسالان

همان‌طور که می‌دانید، ویروس سرماخوردگی بسیار مسری است و شدت و سرعت انتقال بسیار بالایی دارد، پس از آلوده شدن بدن انسان به ویروس سرماخوردگی، در همان 3 الی 4 روز نخست پیدایش علائم و نشانه‌های سرماخوردگی، میزان انتقال یا واگیردار بودن آن در بالاترین میزان قرار دارد.

شرح دادیم که انتقال ویروس سرماخوردگی می‌تواند از لمس اشیا، پوست دستی که آلوده به ویروس سرماخوردگی باشد و یا این انتقال از طریق تنفس هوای آلوده به ویروس سرماخوردگی رخ دهد. جالب است بدانید که سرفه‌ها و عطسه‌های فرد آلوده به ویروس سرماخوردگی، می‌تواند ویروس‌ها را 2 الی 3 متر در محیط پیرامون پخش کند و ریسک واگیر دار بودن سرماخوردگی را بسیار افزایش دهد.

باز هم تکرار می‌کنیم که این تصور غلط را کنار بگذارید که با قرار گرفتن کودک در هوای سرد ممکن است علائم سرماخوردگی در بدن کودک نمایان شود، کودک شما ممکن است حتی در گرمای سوزان تابستان نیز سرمابخورد! ممکن است به جز فصول سرد سال در هر زمانی از سال دچار علائم و نشانه‌های ویروس سرماخوردگی شود.

در ادامه قصد داریم تا راه‌های انتقال ویروس سرماخوردگی در کودکان را دقیق‌تر بررسی کنیم:

تنفس و استنشاق هوای آلوده به ویروس سرماخوردگی

ویروس‌های زمینه ساز سرماخوردگی می‌توانند در هنگام تنفس هوای آلوده به ویروس وارد دستگاه تنفسی کودکان شوند، حتی در هنگام صحبت کردن یک فرد سرماخورده با یک فرد سالم، ریسک سرایت سرماخوردگی به فرد سالم بسیار بالا است، از همین رو پیشنهاد می‌شود کودکی که سرما خورده است در مکان‌های عمومی و پرجمعیت ظاهر نشود یا ماسک به صورت داشته باشد تا ریسک انتقال ویروس سرماخوردگی خود را کاهش دهد.

تماس مستقیم پوستی

یکی دیگر از راه‌های انتقال ویروس سرماخوردگی، تماس مستقیم پوستی میان فرد سالم و فرد مبتلا است. احتمال وجود ویروس سرماخوردگی روی دستان افراد مبتلا به این ویروس خیلی بالاست. طبق تحقیقاتی که پیرامون این راه انتقال ویروس صورت گرفته است، مدارک و شواهدی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس می‌تواند حداقل تا 2 ساعت روی پوست فرد مبتلا باقی بماند و ریسک انتقال را افزایش دهد. کودک سالم اگر در هنگام بازی کردن با کودک مبتلا به سرماخوردگی، از طریق برخورد و لمس پوست دست ارتباط داشته باشد و دست خود را به سمت چشم، گوش، بینی یا دهان خود ببرد خیلی زود آثار و علائم سرماخوردگی را در بدن خود احساس خواهد کرد.

اشیا و سطوح آلوده به ویروس سرماخوردگی

همان‌طور که اشاره کردیم بیش از 200 نوع ویروس مختلف سرماخوردگی توسط دانشمندان و پزشکان کشف شده‌اند، برخی از این ویروس‌ها می‌توانند روی اشیا و سطوح حتی تا 24 ساعت بدون هیچ مشکلی باقی بمانند و شما را به راحتی آلوده کنند. حتما روتین دست شستن و تعداد دفعات آن را در طول روز افزایش دهید.

سرماخوردگی از طریق بزاق دهان هم منتقل می‌شود؟

طبق تحقیقات صورت گرفته ویروس‌هایی که عامل پیدایش نشانه‌ها و علائم سرماخوردگی در بدن هستند قدرت انتقال از طریق بزاق دهان را ندارد و پاسخ ما به این سوال “خیر” است.

آشنایی با عوارض سرماخوردگی کودکان

پیدایش عوارض در کودکانی که دچار سرماخوردگی شدند اتفاق نادری است و به ندرت این مشکل به وجود می‌آید اما بد نیست تا در مورد عوارض سرماخوردگی کودکان و چالش‌های احتمالی آن آگاه باشیم.

تشدید آسم در کودکان

یکی از عوارض سرماخوردگی در کودکان ناهنجاری در دستگاه تنفسی و شروع خس خس سینه است که ممکن است در موارد حاد به تشدید آسم در کودکی که سابقه‌ی آسم دارد نیز منجر شود.

تب شدید و بروز ذات‌الریه در کودکان

از عوارض خطرناک سرماخوردگی شدید در کودکان، بالا رفتن درجه حرارت طبیعی بدن آن‌ها و تشدید شدن میزان تب است. دیده شده است در کودکانی که پس از سه الی چهار روز از آغاز نشانه‌های سرماخوردگی، تب آن‌ها افزایش داشته، سرفه‌ها بیشتر شده، تندتر و بریده بریده نفس می‌کشند و در نهایت ممکن است به ذات‌الریه باکتریایی مبتلا ‌شوند.

سینوزینت در کودکان

اگر از زمان بروز علائم و نشانه‌های سرماخوردگی در کودکان پس از گذشت ده الی دوازده روز بهبودی میسر نشد و علائم سرماخوردگی ادامه‌دار شد، احتمال پیدایش عفونت باکتریایی سینوس در بدن کودک بالا می‌رود.

گوش درد و عفونت گوش در کودکان

یکی دیگر از عوارض سرماخوردگی در کودکان که متداول‌ نیز به حساب می‌آید، عفونت گوش باکتریایی یا ویروسی است. اگر پس از ابتلای کودک به ویروس سرماخوردگی، تا دو الی سه روز درجه حرارت بدن کودک بالاتر از ۳۸ درجه سانتیگراد برود احتمال گوش درد و عفونت گوش در کودک بالا است.

آشنایی با عوارض سرماخوردگی کودکان

از سرماخوردگی کودکان پیشگیری کنید!

تا به اینجا از راه‌های انتقال سرماخوردگی در کودکان برایتان گفتیم، اما حالا سوال مهمی که ممکن است در ذهن والدین نقش ببندد این باشد که از سرماخوردگی کودک خود چگونه پیشگیری کنیم؟

اگر به یاد داشته باشید توضیح دادیم که برخی از ویروس‌های زمینه ساز سرماخوردگی در بدن کودک می‌توانند تا 24 ساعت نیز روی سطوح و اشیا گوناگون باقی بمانند و باعث بیماری شوند. کودک شما بدون آگاهی اجسام آلوده را لمس می‌کند و دست خود را آلوده می‌کند. کافیست دست آلوده وارد بینی، دهان، گوش و چشم شود تا سرماخوردگی اتفاق بیافتد.

توصیه ما به شما این است که وسایل و اجسامی که کودک شما با آن در ارتباط است را تمیز و پاکیزه نگه دارید، دست‌های خود و کودک خود را در طول روز و به دفعات بیشویید و به کودک از حالا آموزش بدهیم که پیش از غذا خوردن یا پس از بازی کردن در خانه، مهدکودک و مدرسه، دست‌های خود را به خوبی بشوید. در کیف مدرسه او محلول‌های ضدعفونی کننده بگذاریم و استفاده از آن را به خوبی آموزش دهیم.

چنانچه احساس می‌کنید کودک شما دارای علائم سرماخوردگی است از راهکارهای پیشگیری از انتقال ویروس سرماخوردگی استفاده کنید تا ویروس به سایر اعضای خانواده، محل کار، مدرسه و افراد دیگر حاضر در اجتماع منتقل نشود.

آموزش‌های لازم را به کودک خود بدهید که اگر دچار عطسه یا سرفه شد جلوی دهان و بینی خود را بگیرد تا مانع از پخش ویروس سرماخوردگی در محیط شود.

مواد غذایی و خوراکی‌های مغذی را در اختیار کودک قرار دهید تا سیستم ایمنی کودک تقویت شود، شما می‌توانید با مشورت پزشک از مکمل‌های استاندارد کودک لیکو فمیلی نیز جهت تقویت سیستم ایمنی بدن کودک خود استفاده کنید.

لیکو میون | تقویت سیستم ایمنی کودکان

لیکو رویال | تنظیم کننده‌ی متابولیسم بدن کودکان

لیکو مولتی | تامین کننده ویتامین‌های روزانه مورد نیاز بدن کودکان

لیکو زینک | تقویت حافظه و سیستم ایمنی بدن کودکان

لیکو آپ | کمک به افزایش قد کودکان

برای بهبود سرماخوردگی کودکان چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر کودک شما علائم و نشانه‌های زیر را داشت، باید به پزشک متخصص کودکان مراجعه کنید:

  • تب بالا بدون آنکه از میزان حرارت بدن کاسته شود. (اگر این تب دو تا سه روز ادامه داشته باشد خطرناک است و باید فورا به پزشک متخصص کودکان مراجعه فرمایید)
  • مشکل در تنفس طبیعی کودک. اگر کودک شما بریده بریده یا تند تند نفس می‌کشد این مورد می‌تواند خطرناک باشد.
  • بی‌میلی و بی‌اشتهایی به غذا به مدت چند روز پشت سر هم
  • طولانی شدن دوره بهبود سرماخوردگی (اگر دوره درمان سرماخوردگی کودک شما بیش از ده تا دوازده روز طول کشید حتما به پزشک مراجعه کنید)
  • سوزش، خارش و قرمزی چشمان کودک
  • گوش درد

همه چیز در رابطه با تب ناشی از سرماخوردگی کودکان

اگر دمای بدن کودک شما از میزان دمای طبیعی خود بالاتر رود، این موضوع نشان‌دهنده‌ی مبارزه‌ی سیستم ایمنی بدن با ویروس یا عامل بیماری‌زا است، این افزایش دمای بدن را تب می‌نامند. دمای طبیعی بدن انسان 37 درجه است که در طول شبانه روز و قرارگیری در شرایط مختلف می‌تواند متغیر هم باشد مثلا در هنگام صبح دمای بدن انسان دیده شده است که کمتر از 37 درجه سانتیگراد است (1.36 درجه کمتر از حالت عادی) و در انتهای ظهر حتی یکی دو درجه نیز بیشتر از حالت عادی، است.

اگر در کودکان بالای سه ماه، بیش از سه روز تب ادامه‌ داشته باشد و یا به 39 درجه برسد، جهت جلوگیری از هرگونه خطر احتمالی نیاز است به پزشک مراجعه کنند، همچنین اگر کودک شما کمتر از سه ماه سن داشته باشد و دمای بدن او به 38 درجه سانتی‌گراد یا بالاتر از آن نیز برسد حتما باید به پزشک مراجعه کرد.

عمدتا باید تب بدن در سه روز برطرف شود و دمای طبیعی بدن جایگزین دما و حرارت بالا شود اما اگر تب تداوم داشت و 72 ساعت را رد کرد حتما به پزشک مراجعه کنید.

سرماخوردگی کودکان را چطور درمان کنیم؟

درمان سرماخوردگی در کودکان در قیاس با درمان سرماخوردگی در بزرگسالان متفاوت است و ما نباید از همان راه و روش‌هایی که برای سرماخوردگی بزرگسالان استفاده می کنیم برای کودکان نیز استفاده کنیم.

اگر قرار است به سراغ درمان سرماخوردگی کودکان با دارو بروید، از خود درمانی و تجویز خودسرانه دارو پرهیز کنید و در این مسیر با پزشک متخصص کودکان همراه شوید.

برای درمان سریع سرماخوردگی در کودکان می‌توان از داروهای ضداحتقان، خلط آورها، آنتی‌هیستامین ها و ضدسرفه‌ها استفاده کرد.

کنترل تب در روند بهبود سرماخوردگی کودکان و خردسالان و همچنین کاهش عوارض این بیماری بسیار مهم و حائز اهمیت است. در برخی از موارد پزشک متخصص کودکان جهت کنترل و کاهش دمای بدن کودک ممکن است داروی استامینوفن تجویز کند.

اگر کودک شما از آبریزش بینی شدید رنج می‌برد و در طول مدت دوره درمان سرماخوردگی علائم احتقان او را آزار می‌دهد، بهتر است هوای محیط پیرامون کودک را مرطوب کنید یا از اسپری بینی و سرم‌های شست و شوی بینی نیز کمک بگیرید.

نقش کلیدی مایعات در درمان سرماخوردگی

یکی از بهترین کارهایی که می‌تواند مدت زمان بهبود دوره سرماخوردگی کودک شما را کاهش دهد، نوشیدن مایعات گرم است. باید کودک را به مصرف مایعات تشویق کنید، آب پرتقال و آب میوه‌های طبیعی یا چای گرم و دمنوش‌های گیاهی می‌توانند علاوه بر کاهش سرفه و ناهنجاری‌های گلو، به بهبود هر چه زودتر سرماخوردگی کودک کمک شایانی کند.

عسل، سرفه‌ها را کاهش می‌دهد

دیده شده است که مصرف عسل در کودکان بزرگ‌تر از یکسال رابطه مستقیمی با کاهش تعداد سرفه‌های مکرر کودکان دارد و آن‌ها را از این سرفه‌های کلافه کننده به خصوص در هنگام شب نجات می‌دهد.

آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان سرماخوردگی تاثیری ندارند!

متاسفانه دیده شده است که خیلی از افراد برای درمان سریع سرماخوردگی دست به دامان آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شوند و تصور می‌کنند که مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها نجات دهنده‌ی آنها از علائم و نشانه‌های سرماخوردگی است. این امر یک تصور غلط است! و آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان سرماخوردگی موثر نیستند! تنها زمانی که سرماخوردگی کودک شما از حالت ویروسی به یک عفونت باکتریایی تغییر وضعیت دهد، گوش عفونت کند یا احتمال بروز ذات الریه در کودک تشدید شود ممکن است پزشک متخصص کودکان به سراغ تجویز آنتی‌بیوتیک برود، بنابراین بدون تجویز پزشک و خودسرانه آنتی‌بیوتیک مصرف نکنید.

یکی از مشکلات اساسی مصرف خودسرانه و بی‌دلیل آنتی‌بیوتیک‌ها، ایجاد مقاومت میکروبی در بدن انسان است و حتی در مواردی در اثر سوء مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها واکنش آلرژیک بدن را شاهد هستیم.

ویتامین C می‌تواند به پیشگیری از سرماخوردگی کمک کند

طبق تحقیقاتی که محققان بر روی ویتامین C داشته‌اند به این موضوع رسیده‌اند که مصرف پیشگیرانه از ویتامین C می‌تواند دوره درمان سرماخوردگی در کودکان را تا حد قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد.

داروهای سرماخوردگی می‌توانند برای کودکان خطر ایجاد کنند؟

طبق ادعای سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) مصرف داروهای ضد سرفه و داروهای مخصوص درمان سرماخوردگی برای کودکان زیر 4 سال بدون تصمیم و تجویز پزشک اقدام درستی نیست بنابراین برای کودک زیر 4 سال خود، خودسرانه به سراغ داروهایی نظیر دکسترومتورفان، دیفن هیدرامین، سودوافدرین و کلرفنیرامین نروید.

طبیعتا سرفه یک مکانیسم طبیعی بدن انسان است و اگر کودک شما تعدادی سرفه انجام داد شما نباید فورا به سراغ داروهای ضد سرفه بروید چرا که این کار بسیار غلط است و می‌تواند باعث بروز عوارض احتمالی در بدن کودک شود.

داروهای سرماخوردگی فقط علائم و نشانه‌های سرماخوردگی را کاهش می‌دهند

جالب است بدانید که داروهایی که پزشک برای درمان سرماخوردگی کودک شما تجویز می‌کند، فقط علائم و نشانه‌های سرماخوردگی را کنترل و کاهش می‌دهند، مثلا تب را کاهش می‌دهد یا درد بدنی را تسکین می‌دهد.

یکی دیگر از موارد غلطی که در رفتار والدین با کودک سرماخورده دیده شده است، تجویز خودسرانه داروی آسپرین است که ممکن است این موضوع سبب پیدایش عارضه‌ی نادر سندرم ری (ورم کردن مغز و کبد) در بدن کودک شود در نتیجه از مصرف آسپرین در کودکان زیر 18 سال خودداری کنید.

برای تحمل راحت‌تر علائم سرماخوردگی چه اقداماتی نیاز است؟

  • حمام آب گرم و استفاده از کمپرس گرم برای کاهش دردهای بدن کودک
  • استراحت بدنی کافی و جلوگیری از فعالیت شدید بدنی کودک
  • مرطوب کردن محیط پیرامون کودک جهت تنفس بهتر او
  • استفاده از اسپری بینی یا سرم‌های شست و شو مجاری بینی
  • مصرف مایعات فراوان

تفاوت آلرژی و سرماخوردگی در کودکان

زمانی که ویروس سرماخوردگی بدن کودک شما را آلوده می‌کند، سیستم ایمنی بدن کودک شروع به مبارزه و نشان دادن واکنش می‌کند، این جنگ تمام عیار در برابر ویروس و عامل بیماری‌زا علائم و نشانه‌هایی به همراه خواهد داشت که در این مقاله به آن اشاره کردیم. به طور کل دوره درمان سرماخوردگی کودک شما در طی چند روز سپری خواهد شد و سرماخوردگی کودک بهبود می‌یابد اما در مواردی ممکن است این علائم و نشانه‌ها نظیر عطسه، سرفه، آبریزش بینی و چشم و … طولانی مدت شود. احتمال وجود آلرژی با توجه به طولانی شدن علائم افزایش پیدا می‌کند.

آلرژی در نتیجه‌ی فعالیت بیش از حالت نرمال سیستم ایمنی رخ می‌دهد. زمانی که کودک شما دچار آلرژی می‌شود، سیستم ایمنی بدن حتی موارد بی‌ضرری مانند گرد و غبار را با جسم خارجی بیماری‌زا مثل ویروس اشتباه می‌گیرد و به آن حمله‌ور می‌شود، که نتیجه این جنگ نیز علائم و نشانه‌هایی است که در چند سطر بالاتر گفته شد.

زمانی که آلرژی در بدن کودک شما رخ می‌دهد، بدن کودک مواد شیمیایی (هیستامین) آزاد می‌کند که این اتفاق تورم در مجاری بینی و واکنشهایی را در آن ناحیه به دنبال خواهد داشت. عطسه‌ها و سرفه‌ها کم کم خود را نشان می‌دهند که همه این ها نشانه‌ای از بروز واکنش آلرژیک در بدن است. این نکته را به یاد داشته باشید که بر عکس سرماخوردگی، آلرژی کودک شما واگیردار نیست.

.:: منابع : pregnancybirthbaby | caringforkids | healthdirect | urmc ::.

روش سریع رفع گرفتگی بینی

دلایل گرفتگی بینی چیست؟ روش سریع رفع گرفتگی بینی

سرماخوردگی چیست؟ | چطور آن را درمان کنیم؟

سرماخوردگی چیست؟ | چطور آن را درمان کنیم؟

۱۵ روش درمان سریع سرماخوردگی

۱۵ روش درمان سریع سرماخوردگی | زودتر از دیگران خوب شو!

تهران، میدان ونک، خیابان خدامی، پایین‌تر از هتل هما، جنب خیابان ارم، پلاک ۴۲

لینک‌های مهم

مجله پزشکی
فرصت‌های شغلی
درباره ابیان فارمد
تماس با ابیان فارمد
محصولات ابیان فارمد
هلدینگ دارویی گلرنگ

مکمل‌های ابیان فارمد

لیکو آپ
لیکو اُلی
لیکو رویال
لیکو میون
لیکو زینک
لیکو مولتی

داروهای ابیان فارمد

مزاکتال
دپاپکس
دوبسیکا
فلوسیترین
لپارسید ۱۲۵
لپارسید ۲۵۰
سیمیوال ۵۰۰
کِی‌ سی تب ۵
کِی‌ سی تب ۱۰

آخرین مقالات پزشکی

سرماخوردگی چیست؟ | چطور آن را درمان کنیم؟
چرا افسرده می‌شویم؟ | افسردگی در زنان و مردان
پارکینسون و 5 واقعیتی که باید بدانید
کاربرد داروی والپروات سدیم چیست؟
آیا امکان دارد کودکان به پارکینسون مبتلا شوند؟
شرکت داروسازی ابیان فارمد

شرکت داروسازی ابیان فارمد با تمرکز بر تحقیق و توسعه گسترده و رویکردی مبتنی بر علم و تخصص فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ در صنعت داروسازی کشور آغاز نموده است. ابیان فارمد با بهره گیری از بهترین متخصصین و محققین داخلی و همکاری با شرکای بین المللی خود، همواره در جهت تولید داروهای تخصصی با بالاترین سطح کیفی و منطبق بر استاندارد های جهانی کوشیده است.