آیا امکان دارد کودکان به پارکینسون مبتلا شوند؟
پارکینسون در کودکان شباهتی به پارکینسون بزرگسالان ندارد. پارکینسونیسم کودکان یک بیماری عصبی است که باعث اختلال در سیستم عصبی میشود و منجر به عدم توانایی صحیح عملکرد بدن میشود. به طورکلی بیماری پارکینسون و پارکینسونیسم (وقوع علائم پارکینسون در کودکان) علائم یکسان و دلایل متفاوت دارند.
دسترسی سریع به سرفصلهای مقاله آیا امکان دارد کودکان به پارکینسون مبتلا شوند؟
پارکینسون کودکان (پارکینسونیسم) چیست؟
علائم پارکینسونیسم در کودکان
تشخیص پارکینسونیسم کودکان
علت پارکینسونیسم کودکان چیست؟
درمان پارکینسونیسم کودکان
چرا به پارکینسون مبتلا میشویم؟
راههای پیشگیری از پارکینسون
پارکینسون کودکان (پارکینسونیسم) چیست؟
کودک مبتلا به پارکینسونیسم علائم بسیار شبیه به بیماری پارکینسون را دارد ولی درگیر با همان اختلال نیست. این کودکان علائمی مانند عدم تعادل، لرزش بدن، حرکات آرام و گاهی زمین خوردن دارند. پارکینسونیسم عملکرد حرکتی بدن را مختل میکند و باعث عدم توانایی حرکتی صحیح کودک میشود.
علائم پارکینسونیسم در کودکان
علائم پارکینسونیسم در کودکان شامل 4 مورد اساسی زیر است:
- لرزش دست، پا و صورت
- سرگیجه ، تعادل ضعیف و کاهش هماهنگی
- برادیکینزی (حرکت آهسته)
- سفتی اندامها
تشخیص پارکینسونیسم کودکان
مهمترین قسمت تشخیص پارکینسون در کودکان توجه والدین به علائم و رفتار کودک است. اگر حداقل دو اختلال و یا علامت از 4 موردی که در بالا گفته شد در کودک دیده شد باید به پزشک مراجعه کرد. پزشک با معاینه فیزیکی، نشانههای بیماری را دنبال میکند. یکی دیگر از معاینات بررسی سابقه بیماری و داروهای مصرفی کودک است.
همچنین پزشک در مرحله بعد و برای بررسی دقیقتر پارکینسون، ممکن است آزمایش MRI تجویز کند.
علت پارکینسونیسم کودکان چیست؟
علت درگیری کودکان با پارکینسون به طور دقیق مشخص نیست و در اصل ناشناخته است. اما تحقیقات نشان داده که برخی موارد میتوانند احتمال ابتلای کودکان را به پارکینسونیسم بیشتر کنند. این علل شامل بعضی داروها مانند داروهای صرع ، داروهای اعصاب و روان و داروهای ضدتهوع، ضربه شدید به سر و برخی از بیماریهای ارثی که باعث آسیب به مغز میشوند، است.
شایان ذکر است که پارکینسون در کودکان علائم مشابه پارکینسون در بزرگسالان دارد ولی کودک به طور جدی با این اختلال درگیر نیست.
درمان پارکینسونیسم کودکان
پزشک بعد از بررسی بسیار دقیق و تشخیص این اختلال به دلیلی که باعث این بیماری شده دقت میکند و با توجه به نشانهها درمان کودک را آغاز میکند. گاهی تعویض دارو برای درمان کودکانی که داروهای مصرفی آنها باعث بروز پارکینسونیسم شده است می تواند مفید باشد.
جهت مطالعه بیشتر
یکی از شایعترین اختلالات عصبی بعد از آلزایمر، بیماری پارکینسون است. علت این بیماری از بین رفتن سلولهای ترشح کننده دوپامین (انتقال دهندههای عصبی) در مغز میانی است. هر سال حدود ۶۰ هزار نفر به بیماری پارکینسون مبتلا میشوند.معمولا بیماری پارکینسون علائمی شامل اسپاسم عضلانی، لرزش و درد را در بدن فرد ایجاد میکند. رژیم غذایی مناسب همراه با ورزش میتواند تا حد زیادی در کاهش علائم این بیماری موثر بوده و از بروز علائم ثانویه مانند زوال عقل و گیجی و …
رژیم غذایی مناسب در بیماری پارکینسون
چرا به پارکینسون مبتلا میشویم؟
همانطور که قبلتر گفته شد علل درگیری با پارکینسون مشخص نیست و درمان قطعی آن نیز هنوز پیدا نشده، اما اطلاعاتی وجود دارد که در زیر به آنها اشاره میشود:
- افزایش سن که همراه با التهاب و همچنین آسیب به سلولهای عصبی باشد، یکی از علل مهم بیماری است.
- پیشگیری بسیار مهم است و بهتر است به کوچکترین علائم این بیماری حساس بود.
- با توجه به پیشرفتهای علمی، امکان تسکین علائم شدید وجود دارد.
- یکی از شایع ترین روشها، تحریک عمقی مغز است. در این روش، الکترودی در مغز کاشته میشود که مانع بروز علائم شدید بیماری پارکینسون خواهد شد.
راههای پیشگیری از پارکینسون
در مورد پیشگیری از این بیماری در مقاله “راههای پیشگیری از بیماری پارکینسون” توضیحات کاملی داده شده است که در زیر به برخی از این موارد اشاره میکنیم:
مصرف هر چه بیشتر میوه و سبزیجات
ویتامین B یکی از بهترین ویتامینها برای کاهش احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون است. تحقیقات نشان داده که مصرف ویتامین B که در میوهها و سبزیجات وجود دارد، تاثیر زیادی بر پیشگیری از این بیماری دارد.
ویتامین B در سبزیجاتی که برگ سبز تیره دارند مانند کلم بروکلی، مارچوبه، اسفناج و کلم برگ وجود دارد. همچنین این ویتامین در نخود، آووکادو، عدس و لوبیا نیز یافت میشود.
اضافه کردن اسید چرب امگا ۳ به رژیم غذایی
امگا 3 نوعی اسید چرب است که از تخریب و مرگ سلولهای عصبی جلوگیری میکند و در نتیجه از بیماری پارکینسون جلوگیری میکند. پارکینسون با التهاب همراه است و امگا 3 میتواند از این التهاب جلوگیری کند.
از دیگر مزایای مصرف اسید چرب امگا ۳ می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- کنترل تعادل سطح کلسترول
- بهبود سلامت قلب و عروق
- تقویت سیستم ایمنی
- ماهی ماکرل، سالمون و گردو منابع خوبی از اسید چرب امگا ۳ هستند.
زندگی ارگانیک
یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار بر روی پارکینسون، سموم و آفت کشها هستند. بعد از بررسی مغز افراد مبتلا به پارکینسون، مشخص شد سطح این مواد داخل مغز افراد در معرض آفتکشها خیلی بیشتر از افراد معمولی است. در نتیجه افرادی که در مزارع کار میکنند و با این مواد تماس دارند نیز بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
آیا هر نوع لرزش دست نشانه پارکینسون است؟
تفاوت آلزایمر و پارکینسون | پارکینسون همان آلزایمر است؟
اگر به پارکینسون مبتلا هستید این ورزشها را از یاد نبرید!
تهران، میدان ونک، خیابان خدامی، پایینتر از هتل هما، جنب خیابان ارم، پلاک ۴۲
لینکهای مهم
مجله پزشکی
فرصتهای شغلی
درباره ابیان فارمد
تماس با ابیان فارمد
محصولات ابیان فارمد
هلدینگ دارویی گلرنگ
مکملهای ابیان فارمد
لیکو آپ
لیکو اُلی
لیکو رویال
لیکو میون
لیکو زینک
لیکو مولتی
داروهای ابیان فارمد
مزاکتال
دپاپکس
دوبسیکا
فلوسیترین
لپارسید ۱۲۵
لپارسید ۲۵۰
سیمیوال ۵۰۰
کِی سی تب ۵
کِی سی تب ۱۰
آخرین مقالات پزشکی
گلودرد استرپتوکوکی چیست؟ | علائم و نشانهها
۸ سوال کلیدی در رابطه با صرع
افسردگی با غم، ناراحتی و حس سوگواری کاملا متفاوت است!
علائم پیدایش پارکینسون در خانمها
آیا افسردگی باعث لاغری میشود؟
افسردگی دو قطبی چیست؟
شرکت داروسازی ابیان فارمد با تمرکز بر تحقیق و توسعه گسترده و رویکردی مبتنی بر علم و تخصص فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ در صنعت داروسازی کشور آغاز نموده است. ابیان فارمد با بهره گیری از بهترین متخصصین و محققین داخلی و همکاری با شرکای بین المللی خود، همواره در جهت تولید داروهای تخصصی با بالاترین سطح کیفی و منطبق بر استاندارد های جهانی کوشیده است.