مراقب «XEC»، سویه جدید ویروس کرونا باشید!

دانشمندان از همه‌گیری و شیوع این سویه جدید ویروس کرونا ابراز نگرانی کرده‌اند و طبق پیش بینی‌ها سرعت گسترش سویه ایکس ای سی (XEC)، ممکن است این سویه را به زودی به سویه غالب تبدیل کند!

«ایکس‌ای‌سی»؛ سویه جدید ویروس کرونا در حال شیوع است؟

سویه جدید ویروس کرونا، ایکس ای سی (XEC) نام دارد و به سرعت در حال گسترش است. طبق گزارش‌های به دست آمده، سویه XEC ویروس کرونا نخستین بار در کشور آلمان دیده شده است و رفته رفته پای خود را به سایر کشورهای اروپایی نظیر انگلستان، هلند و دانمارک باز کرده است، البته در موارد متعددی نیز در ایالات متحده امریکا این سویه جدید مشاهده شده است. دانشمندان از همه‌گیری و شیوع این سویه جدید ویروس کرونا ابراز نگرانی کرده‌اند و طبق پیش بینی‌ها سرعت گسترش سویه ایکس ای سی (XEC)، ممکن است این سویه را به زودی به سویه غالب تبدیل کند!

طبق ادعای محققان، در سویه XEC جهش‌های جدیدی دیده می‌شود که امکان دارد با توجه به شرایط خاص آب و هوایی فصل پاییز و زمستان شاهد شیوع آن باشیم، البته امید می‌رود که واکسن‌ها همچنان کارایی لازم را داشته باشند و از بروز موارد شدید بیماری و بستری شدن افراد به خوبی جلوگیری کنند.

ایکس ای سی در قیاس با سایر سویه‌های جدید ویروس کرونا می‌تواند از نظر انتقال و شیوع تواناتر باشد از همین رو نگرانی‌ها از این که با آمدن فصل زمستان، سویه ایکس ای سی (XEC) کرونا ویروس به زیرگونه غالب ویروس کرونا تبدیل شود افزایش یافته است.

«ایکس‌ای‌سی»؛ شروع یک پاندمی جدید؟

«ایکس‌ای‌سی»؛ شروع یک پاندمی جدید؟

شاید زود باشد از الان بخواهیم به شروع یک پاندمی جدید توسط کرونا ویروس فکر کنیم، چرا که سویه ایکس ‌ای ‌سی کرونا ویروس هنوز در آغاز راه است و برای هرگونه تخمین و احتمال از آینده‌ای که دارد و مشکلاتی که به وجود خواهد آورد، نیاز به اطلاعات و مشاهدات بیشتر توسط محققان و ویروس شناسان خواهد داشت، اما چیزی که از حالا مشخص است این است که با توجه به سرعت شیوع و انتقال این سویه جدید، تا چند هفته آینده شاهد این خواهیم بود که به راحتی XEC جایگزین سویه‌های قبلی کرونا ویروس شود و موج جدیدی را به راه بیاندازد. جالب است بدانید که سویه XEC ترکیبی از انواع سویه‌هایKS.1.1 و KP.3.3 است.

جهت مطالعه بیشتر

کرونا دارای علائم مختلفی مانند خستگی، سردرد، تب، اختلال در بویایی و چشایی، دردهای عضلانی، اسهال و گلودرد است. این علائم پس از ورود ویروس کرونا به بدن در عرض ۲ تا ۵ روز ظاهر شده و معمولا تا ۱۴ روز ادامه دارد. ویروس کرونا مجاری تنفسی را درگیر می‌کند در نتیجه می‌تواند به گلودرد و آبریزش بینی منجر شود. در زمان ابتلا به ویروس کرونا باید توجه زیادی به علائم داشته باشید و از خودتان بیشتر مراقبت کنید. در این زمان باید مایعات بیشتری بنوشید و هیچ استرسی نداشته باشید.بهتر است در اولین اقدام به پزشک مراجعه کنید اما می‌توانید از روش‌های زیر به کنترل بیماری کمک کنید. برخی از این روش‌ها عبارتند از …

چگونه گلودرد به جا مانده از دوران ابتلا به کرونا را تسکین دهیم؟

«ایکس‌ای‌سی» و نشانه‌های ورود آن به بدن

طبیعتا از آن جایی که سویه جدید XEC از زیرگونه‌های قبلی سویه اومیکرون به وجود آمده است، منطقی است که نشانه‌ها و علائم آن مشابه سرماخوردگی و آنفولانزا باشد.

ورود ایکس ای سی به بدن می‌تواند با علائم زیر همراه باشد:

• بدن درد
• خستگی و کوفتگی بدن
• سرفه‌های ممتد
• احساس درد در ناحیه گلو و گردن
• تب
• عطسه
• لرز در بدن
• از دست دادن حس بویایی و چشایی

طبق مستندات و مشاهدات قبلی ویروس کرونا، اغلب افرادی که به کووید مبتلا می‌شوند پس از گذشت چند هفته احساس بهبودی پیدا خواهند کرد اما از آنجایی که شرایط بدنی هر فرد متفاوت است ممکن است برخی افراد برای دستیابی به بهبودی کامل به زمان بیشتری نیاز داشته باشند.

گزارش‌های جدید از وضعیت سویه ایکس ای سی در دو کشور آلمان و دانمارک نشان می‌دهد که این سویه جدید رشد چشمگیری داشته است. اطلاعات به دست آمده از میزان شیوع و ابتلا به این سویه جدید کووید نشان میدهد که تقریبا حدود ۵۵۰ نمونه در ۲۷ کشور از جمله لهستان، نروژ، لوکزامبورگ، اوکراین، پرتغال، آمریکا و چین شناسایی شده‌ است.

آبله میمون (ام پاکس) چیست و چگونه تشخیص داده می‌شود؟

آبله میمون (ام پاکس) چیست و چگونه تشخیص داده می‌شود؟

تب دنگی چیست؟ | راه حل پیشگیری از ابتلا به تب دنگی

تب دنگی چیست؟ | راه حل پیشگیری از ابتلا به تب دنگی

چگونه گلودرد به جا مانده از دوران ابتلا به کرونا را تسکین دهیم؟

چگونه گلودرد به جا مانده از دوران ابتلا به کرونا را تسکین دهیم؟

تهران، میدان ونک، خیابان خدامی، پایین‌تر از هتل هما، جنب خیابان ارم، پلاک ۴۲

لینک‌های مهم

مجله پزشکی
فرصت‌های شغلی
درباره ابیان فارمد
تماس با ابیان فارمد
محصولات ابیان فارمد
هلدینگ دارویی گلرنگ

مکمل‌های ابیان فارمد

لیکو آپ
لیکو اُلی
لیکو رویال
لیکو میون
لیکو زینک
لیکو مولتی
لیکو پیور

داروهای ابیان فارمد

مزاکتال
دپاپکس
دوبسیکا
فلوسیترین
لپارسید ۱۲۵
لپارسید ۲۵۰
سیمیوال ۵۰۰
کِی‌ سی تب ۵
کِی‌ سی تب ۱۰

آخرین مقالات پزشکی

سرماخوردگی چیست؟ | چطور آن را درمان کنیم؟
چرا افسرده می‌شویم؟ | افسردگی در زنان و مردان
پارکینسون و 5 واقعیتی که باید بدانید
کاربرد داروی والپروات سدیم چیست؟
آیا امکان دارد کودکان به پارکینسون مبتلا شوند؟
شرکت داروسازی ابیان فارمد

شرکت داروسازی ابیان فارمد با تمرکز بر تحقیق و توسعه گسترده و رویکردی مبتنی بر علم و تخصص فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ در صنعت داروسازی کشور آغاز نموده است. ابیان فارمد با بهره گیری از بهترین متخصصین و محققین داخلی و همکاری با شرکای بین المللی خود، همواره در جهت تولید داروهای تخصصی با بالاترین سطح کیفی و منطبق بر استاندارد های جهانی کوشیده است.

شماره تماس ابیان فارمد : ۰۲۱۹۱۲۰۰۰۹۰