افسردگی پس از کرونا | شایعه یا واقعیت

یکی از علائم ثانویه ابتلا به کرونا، افسردگی پس از کرونا است. طبق آخرین تحقیقات صورت گرفته برخی از افراد مبتلا شده به ویروس کووید ۱۹ بعد از بهبودی دچار افسردگی پس از کرونا می‌شوند.

یکی از علائم ثانویه ابتلا به کرونا، افسردگی پس از کرونا است. طبق آخرین تحقیقات صورت گرفته برخی از افراد مبتلا شده به ویروس کووید ۱۹ بعد از بهبودی دچار افسردگی پس از کرونا می‌شوند. این افراد پس از بهبودی کامل همچنان احساس خوبی نداشته و از لحاظ جسمی و روحی شرایط متفاوتی با قبل از کرونا را تجربه می‌کنند.

پزشکان زیادی در سراسر دنیا در حال بررسی روی اثرات طولانی مدت کرونا هستند اما لازم است بدانیم که شدت افسردگی پس از کرونا به شدت این بیماری بستگی دارد؛ یعنی افرادی که کرونای شدیدتری گرفته باشند علائم شدیدتری از افسردگی را نیز تجربه می‌کنند.

از افسردگی پس از کرونا بیشتر بدانیم

طبق برخی از گزارشات، افرادی نیز وجود دارند که در دوران همه گیری کرونا افسردگی را بدون ابتلا به کرونا تجربه کرده‌اند. متخصصان بهداشت روان دلیل این امر را در استرس و اضطراب ناشی از همه گیری ویروس کرونا و خطرات آن می‌دانند. پس نمی‌توان ریشه‌ی افسردگی پس از کرونا را تنها در تاثیر این ویروس بر عملکرد فیزیولوژیکی مغز دانست.

بر طبق تئوری انتخاب، نیاز به بقا از اصلی‌ترین نیازهای انسان‌ها است که تهدید آن می‌تواند سلامت روان انسان را به شدت تحت تاثیر خود قرار دهد. فضای همراه با رعب و وحشت در دوران همه گیری کرونا می‌تواند از عوامل بروز این افسردگی باشد.

افرادی که نوع شدید این ویروس را تجربه کرده‌اند به علت حضور در فضای درمانی با شرایط خاص و تجربه‌ی احساس خطر مرگ از فشار روانی بیشتری رنج برده در نتیجه بیشتر در معرض افسردگی پس از کرونا قرار داشته و علائم شدیدتری را تجربه می‌کنند. همچنین طبق تحقیقات صورت گرفته، استرس و اضطراب می‌تواند موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و بدن را برای بروز هرگونه بیماری مستعد می‌کند.

دوری از اخبار ناراحت کننده و شایعات در دوران همه‌گیری کرونا و حفظ خونسردی از نکات مهمی است که باید در کنار رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام شود.

از افسردگی پس از کرونا بیشتر بدانیم

افسردگی پس از کرونا به چه علت رخ می‌دهد؟

محققان مطالعات مختلفی را روی افراد مبتلا به کرونا انجام دادند و دریافتند که پس از ابتلا به این ویروس خطرناک و بهبودی، علائمی از افسردگی بروز پیدا می‌کند که ممکن است علت آن روانی باشد. برخی از این عوامل می‌تواند از موارد زیر باشد:

  • انزوای اجتماعی
  • نگرانی از آنکه افراد دیگر نیز آلوده شوند
  • تأثیر روانی یک بیماری شدید و کشنده
  • دیدگاه اطرافیان در مورد یک بیمار مبتلا به کرونا
  • غم از دست دادن یک عزیز به علت این بیماری
  • ترس از مرگ به علت ابتلا به ویروس کرونا
  • نگرانی های مالی مربوط به از کار افتادگی ناشی از بیماری کرونا
  • عدم دسترسی به کسی که بتواند پرستاری از بیمار را بر عهده بگیرد

همچنین محققان دریافتند افرادی که تنها زندگی می‌کنند به علت ترس از تنهایی افسردگی شدیدتری را نیز تجربه می‌کنند و نیز افرادی که دارای اختلالات روانپزشکی بوده و به کرونا مبتلا می‌شوند پس از ابتلا به این ویروس با مشکلات شدیدتری نیز روبرو می‌شوند.

جهت مطالعه بیشتر

استرس و اضطراب جزء جدا نشدنی از زندگی انسان‌ است. استرس یک واکنش طبیعی است که در برای ادامه حیات و تطبیق با محیط اطراف عاملی ضروری است. استرس از فشار هر نوع محرک داخلی و خارجی که در انسان ایجاد تنش کند به وجود می‌آید. استرس می‌تواند باعث افزایش عملکرد و انگیزه در فرد شود اما در صورتی که طولانی شده و غیر قابل کنترل باشد به افسردگی منجر می‌شود. در این شرایط برای فرد اختلال در ادراک و شناخت، کاهش قدرت عملکرد و توانایی ذهن در حل مسائل و کاهش قدرت عملکرد را شاهد خواهیم بود.

افسردگی بعد از مهاجرت چیست؟ | علائم و راه درمان

نشانه‌های افسردگی پس از کرونا

افرادی که دچار افسردگی پس از کرونا می‌شوند در صورتی که بیش از یک احساس غم و پوچی را داشته باشند باید به موقع درمان را شروع کنند تا علاوه بر جلوگیری از بروز علائم خطرناک‌تر روانی و جسمی، سلامتی خود را نیز سریع‌تر به دست آورند.

در صورت مشاهده علائم زیر پس از ابتلا به ویروس کووید ۱۹ و ماندگاری این علائم تا ماه‌ها بعد حتما به یک روان‌درمانگر متخصص اختلالات فردی مراجعه کنید. برخی از این علائم و نشانه‌ها عبارتند از:

• احساس غم و اندوه زیاد
• تمایل به گریه‌ی بی‌دلیل
• احساس ناامیدی در زندگی
• بی‌علاقه بودن نسبت به انجام کارهای روزانه
• احساس ناخوشایند از حضور در اجتماع
• عدم تمایل به برنامه‌ریزی برای آینده
• ترس شدید از ابتلا به ویروس کرونا
• اختلال در خواب و تغذیه
• رعایت افراطی پروتکل‌های بهداشتی
• عدم تمرکز بر روی فعالیت‌های روزمره

افسردگی همیشه با احساس غم و پوچی نیست بلکه ممکن است فرد به رویکرد جبران افراطی (اجتناب از ترس) روی بیاورد یعنی بر احساسات منفی خود سرپوش گذاشته و خود را نسبت به موقعیت‌های خطرآفرین بی‌تفاوت نشان دهد.

بنابراین یکی از علائم افرادی که مشکوک به افسردگی پس از کرونا هستند آن است که دیگر پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکرده و خود را بیشتر در معرض خطرات این ویروس قرار می‌دهند. این افراد معمولا معتقدند که کرونا دروغ توخالی است و دیگر وجود ندارد.

نشانه‌های افسردگی پس از کرونا

درمان افسردگی پس از کرونا

نزدیک به ۳ سال از همه‌گیری ویروس کرونا می‌گذارد و با وجود واکسیناسیون جهانی، همچنان این ویروس به طور فعال وجود داشته و جوامع را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. لازم است برای پیشگیری از بروز عوارض جسمانی و روانی ناشی از کرونا، خودمراقبتی‌های لازم را انجام دهیم.

انجام موارد زیر می‌تواند در برابر آسیب‌های روانی کرونا از شما مراقبت کند:

• بهتر است در صورت مصرف الکل آن را محدود کنید.
• مصرف سیگار را محدود کنید زیرا سیگار باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.
• یک رژیم غذایی سالم برای خود داشته باشید.
• به روالی متناسب با شرایط و خلق و خوی خود داشته و به آن پایبند باشید.
• برنامه ورزشی منظم و روزانه داشته باشید.
• خواب کافی داشته باشید.
• روابط اجتماعی خود را حفظ کنید.
• ذهن خود را در معرض اخبار منفی و مخرب قرار ندهید.
• اخبار مربوط به کرونا را تنها از سازمان بهداشت جهانی پیگیری کنید.

دریافت کمک تخصصی

افسردگی یک غم گذرا نیست بلکه یک اختلال خلقی است که در صورت عدم درمان می‌تواند بیماری‌های جسمی را به همراه داشته باشد یا حتی منجر به خطر بزرگی مانند خودکشی منجر شود. بهتر است در صورت مشاهده‌ی علائم افسردگی به یک متخصص حوزه روان‌درمانی مراجعه کرده و کمک بگیرید.

حفظ ارتباط با دیگران

در صورتی که با علائم افسردگی پس از کرونا درگیر هستید می‌توانید روابط اجتماعی خود را با مراجعه به روان‌درمانگر شروع کرده تا خیلی زود ظرفیت روانی لازم برای درمان افسردگی و بازگشت به جامعه را پیدا کنید. همچنین در صورتی که مبتلا به کرونا هستید و ترس آلوده شدن اطرافیان خود را دارید می‌توانید با استفاده از شبکه‌های مجازی با آن‌ها ارتباط برقرار کنید.

ایجاد حس خوب

در صورتی که به کرونا مبتلا هستید و احساس از کارافتادگی می‌کنید کافیست دست به انجام کارهای انسان‌دوستانه‌ بزنید تا احساس مفید بودن را در خود حس کنید. می‌توانید به طور منظم یک کار کوچک که باعث خوشحالی شما می‌شود را انجام دهید.

دفترچه خاطرات بهبودی

با جایگزین کردن خاطرات مثبت به جای خاطرات منفی می‌توانید آرامش را به زندگی خود برگردانید. در شروع درمان، روان‌درمانگر به شما کمک می‌کند با تجزیه و تحلیل ترس‌ و اضطراب‌های درونتان یک بار برای همیشه از رنج‌ها خلاص شوید.

می‌توانید از یک دفترچه خاطرات بهبودی استفاده کنید. در این دفترچه هر روز احساس خوبی را که تجربه می‌کنید یادداشت کنید. خواندن این اتفاقات مثبت در انتهای هر هفته و یادآوری پیشرفت‌های کوچک می‌تواند به ایجاد حس خوب و درمان افسردگی شما کمک کند.

کنترل احساسات

طبیعی است که پس از همه‌گیری یک ویروس کشنده، ترس و نگرانی در جامعه زیاد شود. در این هنگام احساسات خود را سرکوب نکنید و به خودتان برچسب ترسو بودن نزنید. در صورت ابتلا به این بیماری عادی است که تا مدتی قادر به انجام کارهای روزمره خود نباشید پس نیازی به سرزنش نیست.

تفاوت میان ساشه و قرص

تفاوت میان ساشه و قرص چیست؟ | آشنایی با ساشه

دوره سرماخوردگی چند روز است؟

۱۵ روش درمان سریع سرماخوردگی | دوره‌ی سرماخوردگی چند روز است؟

نقش ویتامین سی (C) در بدن

نقش ویتامین سی (C) در بدن و هنگام سرماخوردگی

Depapax

دپاپکس چیست؟

پاروکستین داروی ضد افسردگی از دسته‌ی مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین است و برای درمان افسردگی ماژور، حمله‌ی عصبی پانیک یا وحشت‌زدگی، اختلال وسواس اجباری یا OCD، اختلالات اضطراب منتشر، فوبیای اجتماعی و اختلال استرس پس از سانحه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

Depapax

دپاپکس چیست؟

پاروکستین داروی ضد افسردگی از دسته‌ی مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین است و برای درمان افسردگی ماژور، حمله‌ی عصبی پانیک یا وحشت‌زدگی، اختلال وسواس اجباری یا OCD، اختلالات اضطراب منتشر، فوبیای اجتماعی و اختلال استرس پس از سانحه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تهران، میدان ونک، خیابان خدامی، پایین‌تر از هتل هما، جنب خیابان ارم، پلاک ۴۲

لینک‌های مهم

مجله پزشکی
فرصت‌های شغلی
درباره ابیان فارمد
تماس با ابیان فارمد
محصولات ابیان فارمد
هلدینگ دارویی گلرنگ

مکمل‌های ابیان فارمد

لیکو آپ
لیکو اُلی
لیکو رویال
لیکو میون
لیکو زینک
لیکو مولتی

داروهای ابیان فارمد

مزاکتال
دپاپکس
دوبسیکا
فلوسیترین
لپارسید ۱۲۵
لپارسید ۲۵۰
سیمیوال ۵۰۰
کِی‌ سی تب ۵
کِی‌ سی تب ۱۰

آخرین مقالات پزشکی

سرماخوردگی چیست؟ | چطور آن را درمان کنیم؟
چرا افسرده می‌شویم؟ | افسردگی در زنان و مردان
پارکینسون و 5 واقعیتی که باید بدانید
کاربرد داروی والپروات سدیم چیست؟
آیا امکان دارد کودکان به پارکینسون مبتلا شوند؟
شرکت داروسازی ابیان فارمد

شرکت داروسازی ابیان فارمد با تمرکز بر تحقیق و توسعه گسترده و رویکردی مبتنی بر علم و تخصص فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ در صنعت داروسازی کشور آغاز نموده است. ابیان فارمد با بهره گیری از بهترین متخصصین و محققین داخلی و همکاری با شرکای بین المللی خود، همواره در جهت تولید داروهای تخصصی با بالاترین سطح کیفی و منطبق بر استاندارد های جهانی کوشیده است.

شماره تماس ابیان فارمد : ۰۲۱۹۱۲۰۰۰۹۰