۷ باور غلط درباره صرع
آیا میدانید صرع چیست؟ نوعی از حمله در بدن انسان که منجر به تشنج شدید و از خود بیخود شدن فرد میشود را صرع گویند.
دسترسی سریع به سرفصلهای مقاله ۷ باور غلط درباره صرع
مبتلایان به صرع دچار اختلال روحی و روانی هستند!
فقط پیرمردها و پیرزنها دچار صرع و تشنج میشوند!
همه افراد مبتلا به صرع علائم مشابهی دارند!
صرع فقط و فقط با دارو کنترل و درمان میشود!
دهان هر شخصی که تشنج کرد را به زور باز کنید و چیزی میان دندانهایش قرار دهید!
صرع چیست؟
آیا میدانید صرع چیست؟ نوعی از حمله در بدن انسان که منجر به تشنج شدید و از خود بیخود شدن فرد میشود را صرع گویند. حملات صرع میتواند به شدت آزاردهنده باشد و در پارهای از مواقع زمانی رخ دهند که فرد با خطرات دیگری نیز رو به رو شود، به عنوان مثال تصور کنید فردی در یک خیابان شلوغ در تردد است که ناگهان دچار حمله صرع شدید شود و صدمات جبران ناپذیر دیگری برای اون رخ دهد.
شدیدا توصیه میکنیم که افراد مبتلا به حملات صرع، همواره اطلاعات خود را از این بیماری به روز نگه دارند و نکات مهم کنترل این بیماری را آموزش ببینند. برای اطلاع از علائم بیماری صرع و انواع تشنج پیشنهاد میکنیم مقاله “صرع چیست و چه علائمی دارد؟” را بخوانید.
اگرچه حملات صرع آزاردهنده و خطرناک هستند اما در مورد بیماری صرع، تشخیص آن و علت بروز صرع در کودکان و نوجوانان شایعات و باورهای غلط زیادی مطرح میشود که در این مقاله از مجله پزشکی ابیان فارمد قصد داریم در این باره بیشتر صحبت کنیم. در ادامه ۷ باور غلط و نادرست در مورد بیماری صرع را با هم مرور خواهیم کرد.
کسی که صرع دارد جادو شده است!
یکی از باورهای نادرست که در زمانهای قدیم به سرعت پخش شد و سینه به سینه نقل میشد، ارتباط دادن فرد دچار صرع با علوم غریبه، جادو و ماوراء الطبیعه است. این شایعات و خرافات با رشد و پیشرفت علم پزشکی رفته رفته کمرنگتر شد و حقیقت ماجرا مشخص شد. صرع یک نوع اختلال در دستگاه عصبی مرکزی بدن انسان است که امروزه برای کنترل حملات صرع، داروهای متنوع و جدیدی وجود دارد.
صمیمانه درخواست داریم تا اگر شخصی دچار این مشکل شد، فورا به پزشک مراجعه نماید و از جادو و جادوگری برای درمان صرع فاصله بگیرد.
تشنج که قطع شد، دارو قطع شود!
یکی از وحشتناکترین و خطرناکترین باورهای نادرست در رابطه با بیماری صرع، عدم مصرف دارو در زمان قطع شدن تشنجها است. بسیاری از افراد هنوز هم بر این تصور پافشاری دارند که زمان بهبودی و در مواقعی که دیگر خبری از تشنجهای آزاردهنده نبود، دارو درمانی نیز باید متوقف شود. این یک باور غلط است!
شما زمانی که سرخود و بدون مشورت با پزشک معالج داروی درمان صرع خود را قطع میکنید، احتمال عود تشنج بیش از پیش خواهد شد و بیماری دوباره گریبان شما را خواهد گرفت.
بهترین شخص برای کمک به شما در رابطه با نوع داروی انتخابی، دوز مصرفی و حتی قطع داروی درمان صرع، فقط و فقط پزشک معالج شماست.
مبتلایان به صرع دچار اختلال روحی و روانی هستند!
از دیگر باورهای نادرست در رابطه با فرد مبتلا به صرع این است که اطرافیان وی تصور میکنند فرد مبتلا به بیماری صرع، مشکل روحی و روانی نیز دارد و حتی در مواردی او را با یک فرد عقب افتاده ذهنی اشتباه میگیرند که بسیار کار اشتباهی است.
وجود صرع مانعی برای زندگی کامل نیست زیرا مانع از انجام هیچ عمل یا وظیفهای مستقل از بیمار نمی شود. فرد مبتلا به صرع و فردی که دچار اختلال روحی و روانی است، هر دو بیماری متفاوتی دارند. در پارهای از اوقات ممکن است فردی که دچار بیماری صرع است، به صورت همزمان از بیماری دیگری مثل بیماری قلبی نیز رنج ببرد اما نباید این برداشت نا به جا را در ذهن ایجاد کند که هر شخصی که بیماری صرع دارد مشکل قلبی نیز خواهد داشت!
شایان ذکر است که در نمونههای مختلف حتی دیده شده است که فرد مبتلا به صرع از هوش بالایی نیز برخوردار است و ابتلا به صرع حقیقتا ارتباطی با عقب ماندگی ذهتی و کند ذهنی ندارد. بسیاری از افرادی که از صرع رنج میبردند سهم بزرگی در پیشرفت بشر داشتهاند. از جمله معروف ترین آنها میتوان به اسحاق نیوتن، اسکندر مقدونی، ژان آرک، اف ام داستایوفسکی، ونسان ون گوگ و حتی آلبرت انیشتین اشاره کرد.
ازدواج با شخص مبتلا به صرع | صرع مانعی برای ازدواج؟
نقش دپاپکس در درمان اختلالات جنسی آقایان
لوودوپا چیست؟ | نقش لوودوپا در درمان بیماری پارکینسون
فقط پیرمردها و پیرزنها دچار صرع و تشنج میشوند!
باید بدانید که بیماری صرع به سن و سال خاص و مشخصی تعلق ندارد، همانطور که یک فرد سالخورده شانس ابتلا به این بیماری را دارد، ممکن است علائم صرع را در یک کودک و نوجوان نیز مشاهده کنید.
صرع میتواند در هر سنی به سراغ هر فردی بیاید، درست است که ریسک ابتلا به صرع در سنین بالا بیشتر از سنین پایین است اما خبری از عدم ابتلای صرع در کودکان و نوجوانان نیست و آنها هم احتمال ابتلا به صرع را دارند.
جهت مطالعه بیشتر
در برخی از مردان مصرف داروهایی که شامل فنوباربیتال و پریمیدون است باعث میشود کمی میل جنسی کاهش یافته و به ندرت دچار اختلال در عملکرد جنسی شوند. به طور کلی، زمانی که احساس خوبی داشته باشیم و آرامش داشته باشیم، تمایل بیشتری به رابطه جنسی داریم. اگر بیماری صرع باعث می شود احساس آسیب پذیری، ترس، عصبانیت، درماندگی یا تحت فشار داشته باشید، این احساس ممکن است بر رابطه جنسی شما نیز تأثیرگذار باشد.
رابطه جنسی در بیماران مبتلا به صرع
همه افراد مبتلا به صرع علائم مشابهی دارند!
بیش از ۳۰ نوع صرع وجود دارد. بسته به ناحیه ای از مغز که تخلیه الکتریکی در آن رخ می دهد و میزان انتشار آن، حملات صرع به حملات کانونی یا عمومی تقسیم می شوند. بنابراین، همه حملات صرع به یک شکل ظاهر نمی شوند. با این حال، هیچ نوع تشنجی نمی تواند باعث شود که بیمار زبان خود را ببلعد، حمله را با انتخاب خود متوقف کند، یا با روش های قرون وسطایی درمان شود.
علاوه بر علائم جسمی، برخی از علائم روانی صرع نیز وجود دارد، مانند توهم، کابوس، کمبود توجه، تغییرات عمده رفتاری و مشکلات حافظه کوتاه مدت. این علائم نیز در هر بیمار به طور متفاوتی بروز می کند.
صرع فقط و فقط با دارو کنترل و درمان میشود!
شاید شما نیز این تصور را داشته باشید که برای کنترل صرع و درمان آن تنها راهی که پیش روی ماست، دارو درمانی است! اما باید اذعان کنیم که دارو درمانی تنها روش نیست. با رشد علم و پیشرفت پزشکی نوین، کمک گرفتن از دستگاههای VNS که سیگنالهای الکتریکی ویژهای را به مغز ارسال میکند نیز یکی از راههای جدید و موثر است. جالب است بدانید که رژیم غذایی کتوژنیک هم طبق تحقیقات جدید در کنترل و درمان صرع نقش پر رنگی را توانسته است ایفا کند.
دهان هر شخصی که تشنج کرد را به زور باز کنید و چیزی میان دندانهایش قرار دهید!
یکی از باورهای غلط رایج این است که در زمان حمله صرع، با فشار و زور هم که شده، دهان فردی که تشنج کرده را باز کنیم و برای محافظت هرچه بیشتر از زبان شخص، چیزی را در میان دندانهایش قرار دهیم. این کار بسیار خطرناک است! و حتی در مواردی ممکن است به فک بیمار آسیب شدید وارد شود. برای کمک به فردی که دچار حمله عصبی شده است، کافیست او را به یک سمت از بدنش بخوابانید تا روند تنفسی او بهتر شود.
تفاوت میان ساشه و قرص چیست؟ | آشنایی با ساشه
پاروکستین و تاثیر مهم آن بر درمان افسردگی
همه چیز درباره صرع در دوران بارداری | آیا بیماری صرع بر جنین تأثیر دارد؟
سیمیوال چیست؟
سیمیوال داروی تخصصی از نوع “ضد صرع” است و برای درمان انواع صرع، دردهای نوروپاتی، اختلالات دو قطبی و پیشگیری از سردردهای میگرنی استفاده میشود. این دارو با تاثیر بر کانالهای سدیمی در سطح سلولهای عصبی، مانع از ورود یون سدیم به غشای درونی سلول میشود.
سیمیوال چیست؟
سیمیوال داروی تخصصی از نوع “ضد صرع” است و برای درمان انواع صرع، دردهای نوروپاتی، اختلالات دو قطبی و پیشگیری از سردردهای میگرنی استفاده میشود. این دارو با تاثیر بر کانالهای سدیمی در سطح سلولهای عصبی، مانع از ورود یون سدیم به غشای درونی سلول میشود.
تهران، میدان ونک، خیابان خدامی، پایینتر از هتل هما، جنب خیابان ارم، پلاک ۴۲
لینکهای مهم
مجله پزشکی
فرصتهای شغلی
درباره ابیان فارمد
تماس با ابیان فارمد
محصولات ابیان فارمد
محصولات ابیان فارمد
لیکو زینک
لیکو مولتی
دپاپکس
فلوسیترین
لپارسید ۱۲۵
لپارسید ۲۵۰
سیمیوال ۵۰۰
آخرین مقالات پزشکی
بیماری پارکینسون چیست؟ | چه راههای درمانی برای بیماری پارکینسون وجود دارد؟
تفاوت میان ساشه و قرص چیست؟ | آشنایی با ساشه
رژیم غذایی در بیماری پارکینسون | بایدها و نبایدهای رژیم غذایی
لوودوپا چیست؟ | نقش لوودوپا در درمان بیماری پارکینسون
آیا ویتامین باعث جلوگیری از تشنج در افراد میشود؟
مقالات پزشکی پربازدید
صرع چیست و چه علائمی دارد؟ | نگاهی به ییماری صرع
آیا میتوان از بروز بیماری پارکینسون پیشگیری کرد؟
مکمل زینک برای کودکان | تاثیر باورنکردنی زینک در رشد کودکان
ازدواج با شخص مبتلا به صرع | صرع مانعی برای ازدواج؟
نقش دپاپکس در درمان اختلالات جنسی آقایان
شرکت داروسازی ابیان فارمد با تمرکز بر تحقیق و توسعه گسترده و رویکردی مبتنی بر علم و تخصص فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ در صنعت داروسازی کشور آغاز نموده است. ابیان فارمد با بهره گیری از بهترین متخصصین و محققین داخلی و همکاری با شرکای بین المللی خود، همواره در جهت تولید داروهای تخصصی با بالاترین سطح کیفی و منطبق بر استاندارد های جهانی کوشیده است.