آیا علائم افسردگی را می‌شناسید؟

شناخت علائم افسردگی هرچه سریع‌تر رخ دهد در تسریع روند درمان آن نیز اهمیت بیشتری دارد. یکی از اختلالات خلقی که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند، افسردگی است. این اختلال باعث ایجاد احساساتی مانند غم و اندوه مداوم و از دست دادن علاقه می‌شود.

«افسردگی» چیست؟ افسردگی را می‌شناسید؟

یکی از اختلالات خلقی که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند، افسردگی است. این اختلال باعث ایجاد احساساتی مانند غم و اندوه مداوم و از دست دادن علاقه می‌شود. افسردگی بالینی یا اختلال افسردگی اساسی (ماژور)، بر رفتار، تفکر و احساسات شما تأثیر می‌گذارد و می‌تواند منجر به مشکلات عاطفی و جسمی شود. شما ممکن است در انجام فعالیت‌های روزمره مشکل داشته باشید و گاهی اوقات احساس کنید که زندگی ارزش زندگی کردن را ندارد.

به خاطر داشته باشید که افسردگی یک نقطه ضعف نیست و شما نمی‌توانید به سادگی از آن رهایی پیدا کنید. افسردگی ممکن است نیاز به درمان طولانی مدت داشته باشد، اما با درمان‌هایی مانند مصرف دارو، روان درمانی یا هر دو، بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی احساس بهتری پیدا می‌کنند. امیدوارم این توضیحات، بتواند به شما در درک بهتر این اختلال و درمان آن کمک کند.

«علائم افسردگی» را بیشتر بشناسید

احتمال اینکه هر فرد در طول زندگی خود یک دوره افسردگی را تجربه کند زیاد است. این در حالی است که بعضی از افراد در طول زندگی خود چندین دوره افسردگی را پشت سر میگذارند. در طول این دوره‌ها علائمی وجود دارد که فرد در طول روز آنها را تجربه می‌کند. این علائم شامل موارد زیر است:

• احساس غم، گریه، پوچی یا ناامیدی
• طغیان خشم، تحریک پذیری یا درماندگی، حتی بر سر مسائل کوچک
• از دست دادن علاقه یا لذت در بیشتر یا تمام فعالیت‌های عادی، مانند رابطه جنسی، سرگرمی‌ها یا ورزش
• اختلالات خواب، از جمله بی‌خوابی یا خواب زیاد
• خستگی و کمبود انرژی، بنابراین حتی کارهای کوچک تلاش بیشتری را می طلبند
• کاهش اشتها و کاهش وزن یا افزایش میل به غذا و افزایش وزن
• اضطراب، بی‌قراری یا اختلال در استراحت کردن
• کند شدن فرآیند تفکر، صحبت کردن یا حرکات بدن
• احساس بی‌ارزشی یا گناه، متمرکز شدن بر شکست‌های گذشته یا سرزنش خود
• در فکر کردن، تمرکز کردن، تصمیم‌گیری و به خاطر سپردن مسائل مشکل ایجاد میشود.
• افکار مکرر راجع به مرگ، فکر به خودکشی، اقدام به خودکشی یا خودکشی
• مشکلات فیزیکی غیر قابل توضیح، مانند کمردرد یا سردرد


در تعداد زیادی از افراد مبتلا به افسردگی، علائم خیلی شدید هستند. در حدی که این علائم باعث بروز مشکلاتی در زندگی روزمره و فعالیت‌های فرد مانند کار، مدرسه، فعالیت‌های اجتماعی و یا روابط با دیگران می شوند. در بسیاری از افراد احساس بدبختی و یا ناراحتی شدید به‌وجود می‌آید بدون اینکه خود فرد از علت بروز آن اطلاعی داشته باشد.

جهت مطالعه بیشتر

یکی از موثرترین داروها برای درمان افسردگی داروهای دسته مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) هستند که یکی از تاثیرگذارین‌ترین داروهای این دسته پاروکستین است. این داروها برای درمان افسردگی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند زیرا عوارض کمتری نسبت به سایر داروها دارند. افسردگی ارتباط زیادی با اضطراب دارد که این دسته از داروها با مهار بازجذب سروتونین به درمان اختلال پرداخته و روی سایر انتقال دهنده‌های عصبی دیگر اثر نمی‌گذارند.

پاروکستین و تاثیر مهم آن بر درمان افسردگی

علائم افسردگی در کودکان و نوجوانان

علائم و نشانه‌های رایج افسردگی در کودکان و نوجوانان مشابه بزرگسالان است، اما ممکن است تفاوت‌هایی نیز وجود داشته باشد.

  • در کودکان کوچک‌تر، علائم افسردگی ممکن است شامل غمگینی، تحریک‌پذیری، وابستگی، نگرانی، احساس درد، امتناع از رفتن به مدرسه یا کمبود وزن باشد.
  • در نوجوانان، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد: غمگینی، تحریک پذیری، احساسات منفی و حس بی‌ارزشی، عصبانیت، عملکرد ضعیف یا حضور کم در مدرسه، احساس سوء‌تفاهم و حساسیت شدید، استفاده از مواد مخدر یا الکل به صورت تفریحی، خوردن یا خواب زیاد، آسیب رساندن به خود، از دست دادن علاقه به فعالیت‌های عادی و اجتناب از تعاملات اجتماعی.

علائم افسردگی در افراد مسن

ظهور افسردگی در افراد مسن و میانسال به هیچ عنوان مسئله¬ا‌ی طبیعی نیست و هرگز نباید برای درمان آن سهل‌انگاری کرد.متاسفانه افسردگی در افراد مسن تشخیص داده نمی‌شود و خود این افراد نیز تمایلی به درخواست کمک ندارند در نتیجه درمان صورت نمی گیرد. احتمال دارد علائم افسردگی در افراد مسن متفاوت باشد و یا حتی کمتر آشکار شود. این علائم شامل موارد زیر است:

• مشکلات حافظه یا تغییرات شخصیتی
• درد فیزیکی
• خستگی، از دست دادن اشتها، مشکلات خواب یا از دست دادن علاقه به رابطه جنسی – که ناشی از بیماری یا دارو نیست
• اغلب تمایل دارند به جای بیرون رفتن برای معاشرت یا انجام کارهای جدید در خانه بمانند
• افکار یا احساسات خودکشی، به ویژه در مردان مسن

علائم افسردگی

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر احساس افسردگی می‌کنید، در اسرع وقت به پزشک یا روانشناس خود مراجعه کنید. به طور کلی حتما با یک دوست یا شخص دیگری که به آن اعتماد دارید صحبت کنید.

چه زمانی باید کمک اضطراری دریافت کرد؟

اگر قصد آسیب رساندن به خود و یا افکار خودکشی دارید این گزینه ها را در نظر بگیرید:

• با پزشک یا روانشناس خود تماس بگیرید.
• با یک فرد مورد اعتماد صحبت کنید.

اگر عزیزی دارید که در خطر خودکشی قرار دارد یا اقدام به خودکشی کرده است، مطمئن شوید که آن شخص تنها نمی‌ماند. و فرد را به نزدیکترین اورژانس بیمارستان ببرید.

علت اصلی ابتلا به افسردگی چیست؟

عامل اصلی ابتلا به افسردگی مشخص نیست و عوامل مختلفی ممکن است در ایجاد این بیماری دخیل باشند، یکی از این عوامل می تواند تفاوت‌های بیولوژیکی باشد. به نظر می‌رسد افراد مبتلا به افسردگی تغییرات فیزیکی در مغز خود دارند. اهمیت این تغییرات هنوز نامشخص است، اما ممکن است در نهایت به بررسی دقیق علت افسردگی کمک کند.

.:: منابع :  mayoclinic

علائم افسردگی پس از مهاجرت

افسردگی بعد از مهاجرت چیست؟ | علائم و راه درمان

مدت زمان درمان افسردگی

دوره درمان افسردگی چقدر طول میکشد؟ افسردگی را بهتر بشناسیم

پاروکستین چگونه عمل می‌کند؟

پاروکستین چیست؟ | موارد مصرف پاروکستین

Depapax

دپاپکس چیست؟

پاروکستین داروی ضد افسردگی از دسته‌ی مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین است و برای درمان افسردگی ماژور، حمله‌ی عصبی پانیک یا وحشت‌زدگی، اختلال وسواس اجباری یا OCD، اختلالات اضطراب منتشر، فوبیای اجتماعی و اختلال استرس پس از سانحه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

Depapax

دپاپکس چیست؟

پاروکستین داروی ضد افسردگی از دسته‌ی مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین است و برای درمان افسردگی ماژور، حمله‌ی عصبی پانیک یا وحشت‌زدگی، اختلال وسواس اجباری یا OCD، اختلالات اضطراب منتشر، فوبیای اجتماعی و اختلال استرس پس از سانحه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تهران، میدان ونک، خیابان خدامی، پایین‌تر از هتل هما، جنب خیابان ارم، پلاک ۴۲

لینک‌های مهم

مجله پزشکی
فرصت‌های شغلی
درباره ابیان فارمد
تماس با ابیان فارمد
محصولات ابیان فارمد
هلدینگ دارویی گلرنگ

مکمل‌های ابیان فارمد

لیکو آپ
لیکو اُلی
لیکو رویال
لیکو میون
لیکو زینک
لیکو مولتی

داروهای ابیان فارمد

مزاکتال
دپاپکس
دوبسیکا
فلوسیترین
لپارسید ۱۲۵
لپارسید ۲۵۰
سیمیوال ۵۰۰
کِی‌ سی تب ۵
کِی‌ سی تب ۱۰

آخرین مقالات پزشکی

سرماخوردگی چیست؟ | چطور آن را درمان کنیم؟
چرا افسرده می‌شویم؟ | افسردگی در زنان و مردان
پارکینسون و 5 واقعیتی که باید بدانید
کاربرد داروی والپروات سدیم چیست؟
آیا امکان دارد کودکان به پارکینسون مبتلا شوند؟
شرکت داروسازی ابیان فارمد

شرکت داروسازی ابیان فارمد با تمرکز بر تحقیق و توسعه گسترده و رویکردی مبتنی بر علم و تخصص فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ در صنعت داروسازی کشور آغاز نموده است. ابیان فارمد با بهره گیری از بهترین متخصصین و محققین داخلی و همکاری با شرکای بین المللی خود، همواره در جهت تولید داروهای تخصصی با بالاترین سطح کیفی و منطبق بر استاندارد های جهانی کوشیده است.

شماره تماس ابیان فارمد : ۰۲۱۹۱۲۰۰۰۹۰