افسردگی بعد از مهاجرت چیست؟ | علائم و راه درمان

یکی از دلایل بروز استرس و حتی افسردگی، مهاجرت است. بعد از مهاجرت به دلیل تغییر محل زندگی، دوری از دوستان و آشنایان، تغییر شغل، شرایط اقتصادی و مالی و … استرس در فرد شکل می‌گیرد.

افسردگی بعد از مهاجرت چیست؟

استرس و اضطراب جزء جدا نشدنی از زندگی انسان‌ است. استرس یک واکنش طبیعی است که در برای ادامه حیات و تطبیق با محیط اطراف عاملی ضروری است. استرس از فشار هر نوع محرک داخلی و خارجی که در انسان ایجاد تنش کند به وجود می‌آید.

استرس می‌تواند باعث افزایش عملکرد و انگیزه در فرد شود اما در صورتی که طولانی شده و غیر قابل کنترل باشد به افسردگی منجر می‌شود. در این شرایط برای فرد اختلال در ادراک و شناخت، کاهش قدرت عملکرد و توانایی ذهن در حل مسائل و کاهش قدرت عملکرد را شاهد خواهیم بود.

چرا پس از مهاجرت افسرده می‌شویم؟

یکی از دلایل بروز استرس و حتی افسردگی، مهاجرت است. بعد از مهاجرت به دلیل تغییر محل زندگی، دوری از دوستان و آشنایان، تغییر شغل، شرایط اقتصادی و مالی و … استرس در فرد شکل می‌گیرد. این استرس‌ها مجموعه‌ای از افکار و احساساتی است که هر کدام به تنهایی می‌تواند موجب بروز اختلالات روحی و روانی شود.

در هنگام تصمیم به مهاجرت اغلب مهاجران به خاطر عدم اطلاع دقیق از شرایط اجتماعی، شغلی و اقتصادی موجود و متناسب با انتظاراتشان دچار استرس خواهند شد. این بدان معنی است عوامل استرس‌زا گاهی ممکن است حتی پیش از مهاجرت و تنها در زمان تفکر به این موضوع بروز پیدا کند.

ویژگی افرادی که قصد مهاجرت دارند

افرادی که قصد مهاجرت دارند معمولا ریسک پذیری و جسارت بیشتری نسبت به سایر افراد دارند. این افراد در هنگام مهاجرت به استرسی ناشی از تغییر محل زندگی، دوری از دوستان و بستگان، اجبار به فروش وسایل منزل دچار خواهند شد.

میزان این استرس به شدت وابستگی و علاقه مهاجران بستگی دارد. هر چقدر میزان دلبستگی مالی، خانوادگی، عاطفی، کاری و … بیشتری داشته باشید، استرس بیشتری نیز خواهید داشت. به میزانی که در ذهن خود تصور کنید در حال ترک دستاوردهای گذشته خود هستید و قصد دارید بدون آنها مهاجرت کنید، به همان میزان استرس می‌تواند روی شما اثر بگذارد.

افسردگی بعد از مهاجرت چیست؟

چه مشکلاتی باعث بروز استرس مهاجرت می‌شود؟

فکر کردن به مشکلات و دغدغه‌هایی مانند محلی برای اقامت، تهیه‌ی غذا، زبان جدید، ارتباط با دیگران و … روی تمام ابعاد زندگی اثر گذاشته و عادات روزمره‌ی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این مشکلات ممکن است روی تصمیم به سفر و مهاجرت کردن نیز تاثیر بگذارد و افراد را نگران کند. تمامی این مشکلات را می‌توانیم عاملی برای بروز افسردگی بعد از مهاجرت بدانیم.

همه چیز در رابطه با افسردگی

افسردگی چیست؟ | از کجا بدانیم افسرده هستیم یا خیر؟

آیا میدانید پاروکستین چیست؟

پاروکستین چیست؟ | پاروکستین چگونه عمل می‌کند؟

لوودوپا و پارکینسون

لوودوپا چیست؟ | نقش لوودوپا در درمان بیماری پارکینسون

از کجا بدانیم که به افسردگی بعد از مهاجرت مبتلا شدیم؟

افسردگی بعد از مهاجرت نیز مانند سایر افسردگی‌ها دارای علائمی است که در زیر به برخی از این علائم و نشانه‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • فراموشی و عدم تمرکز
  • تمایل به تنها بودن
  • بدخلقی و عصبانیت
  • افزایش یا کاهش میزان خواب
  • افزایش یا کاهش شدید میل به غذا
  • خستگی مفرط
  • سطح انرژی پایین
  • احساس غم
  • عدم تمایل به دنبال کردن اهداف
  • وجود افکار منفی در ذهن

جهت مطالعه بیشتر

چنانچه فردی حداقل چهار مورد از علائم شایع افسردگی را بیش از دو هفته داشته باشد؛ بهتر است به روانشناس و یا روانپزشک متخصص مراجعه کند. تشخیص افسردگی راه‌های گوناگونی دارد که ما در این مقاله تعدادی از متدوال‌ترین روش‌های تشخیص افسردگی را معرفی خواهیم کرد.

تشخیص افسردگی چگونه است؟

افسردگی پس از مهاجرت را مدیریت کنید

توانایی هر فرد در هموار سازی و مقابله با استرس مهاجرت متفاوت از سایر افراد است. برای مدیریت استرس نیاز به ابزار و منابعی مناسب داریم تا بتوانیم این استرس را کنترل کنیم.
در صورتی که نتوانید با این افکار و دغدغه‌ها مبارزه کنید ممکن است علائم اعتماد به نفس پایین، اختلال در خواب، احساس غربت و در نهایت افسردگی را در خود مشاهده کنید. عدم جلوگیری از این اتفاق می‌تواند مشکلاتی مانند اختلالات روانی، بیماری‌های جسمی، اختلافات خانوادگی، اختلالات خواب و سومصرف مواد مخدر و الکل را به دنبال داشته باشد.
تصمیم مهاجرت، تصمیم سختی است که هر فرد می‌تواند در زندگی آن را تجربه کند. وجود دلایل محکم برای این تصمیم می‌تواند عاملی برای انجام آن باشد. بنابراین اگر قصد مهاجرت دارید، راهکارهای زیر می‌تواند به کاهش استرس شما و جلوگیری از بروز مشکلات روحی کمک کند. برخی از این راهکارها عبارتند از:

مقابله با دلتنگی

ترک وطن و دوری از خانواده برای هر فردی غم انگیز است اما فکر کردن راجع به کسب تجربه‌های جدید در کشور مقصد، ثبت خاطراتی متفاوت و به یاد ماندنی و یافتن دوستان جدید می‌تواند شدت دلتنگی را کاهش دهد.

 

شنیدن موسیقی مورد علاقه

در مهاجرت باید زمانی را به خودتان اختصاص بدهید تا افکارتان را سامان داده و خود را با شرایط جدید سازگاز کنید. گوش دادن به موسیقی مورد علاقه می‌تواند در این راه به شما کمک زیادی کند و باعث آرامش روحی شما در سفرتان شود.

 

حفظ ارتباط با دوستان قدیمی

دوستان قدیمی شما پس از مهاجرت، از جمله کسانی هستند که می‌توانند به آرامش شما و جلوگیری از بروز افسردگی کمک کنند. پس ارتباط خود را با دوستان خود حفظ کنید و درباره مشکلات و نگرانی‌هایی که دارید با آنها درد و دل کنید.

 

نوشتن جملات الهام بخش

ترس و استرس تنها تفکراتی هستند که به ذهن انسان خطور کرده و مانع از انجام تصمیم‌گیری درست می‌شوند. نوشتن جملات الهام بخش و قرار دادن آنها در معرض دید می‌تواند به دید مثبت و افزایش امید در دل فرد کمک زیادی کند. با نوشتن افکار خود، می‌توانید ذهن خود را اتفاقات منفی خالی کرده و با قدرت بیشتری به مسیر خود ادامه دهید.

 

ورزش و تغذیه

توجه به تغذیه و ورزش روزانه امری ضروری برای جلوگیری از بروز افسردگی است. از محیط اطراف خود نهایت استفاده را برده و از هر وسیله‌ای برای انجام ورزش روزانه استفاده کنید. برای مثال می‌توانیم به پیاده روی برای خرید کردن به جای استفاده از وسیله نقلیه اشاره کنیم. حفظ تناسب اندام و ورزش روزانه را حتما در برنامه‌ریزی خود بعد از سفر قرار دهید.

 

قدردانی از خود

شما برای عملی کردن تصمیم مهاجرت سختی زیادی را کشیده‌اید پس یادآوری موفقیت‌هایتان هرچند کوچک باشد می‌تواند به دور کردن افکار منفی از خودتان کمک زیادی کند. بعد از انجام هر موفقیتی از خودتان قدردانی کنید تا حس اعتماد به نفس را در خودتان افزایش دهید.

ساشه و قرص | آشنایی با ساشه

تفاوت میان ساشه و قرص چیست؟ | آشنایی با ساشه

پاروکستین و افسردگی

پاروکستین و تاثیر مهم آن بر درمان افسردگی

بیماری صرع بر جنین تأثیر دارد؟

همه چیز درباره صرع در دوران بارداری | آیا بیماری صرع بر جنین تأثیر دارد؟

Depapax

دپاپکس چیست؟

پاروکستین داروی ضد افسردگی از دسته‌ی مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین است و برای درمان افسردگی ماژور، حمله‌ی عصبی پانیک یا وحشت‌زدگی، اختلال وسواس اجباری یا OCD، اختلالات اضطراب منتشر، فوبیای اجتماعی و اختلال استرس پس از سانحه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

Depapax

دپاپکس چیست؟

پاروکستین داروی ضد افسردگی از دسته‌ی مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین است و برای درمان افسردگی ماژور، حمله‌ی عصبی پانیک یا وحشت‌زدگی، اختلال وسواس اجباری یا OCD، اختلالات اضطراب منتشر، فوبیای اجتماعی و اختلال استرس پس از سانحه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تهران، میدان ونک، خیابان خدامی، پایین‌تر از هتل هما، جنب خیابان ارم، پلاک ۴۲

لینک‌های مهم

مجله پزشکی
فرصت‌های شغلی
درباره ابیان فارمد
تماس با ابیان فارمد
محصولات ابیان فارمد
شرکت سرمایه گذاری دارویی گلرنگ

محصولات ابیان فارمد

لیکو اُلی
لیکو رویال
لیکو زینک
لیکو مولتی
دپاپکس
فلوسیترین
لپارسید ۱۲۵
لپارسید ۲۵۰
سیمیوال ۵۰۰

آخرین مقالات پزشکی

بیماری پارکینسون چیست؟ | چه راه‌های درمانی برای بیماری پارکینسون وجود دارد؟
تفاوت میان ساشه و قرص چیست؟ | آشنایی با ساشه
رژیم غذایی در بیماری پارکینسون | بایدها و نبایدهای رژیم غذایی
لوودوپا چیست؟ | نقش لوودوپا در درمان بیماری پارکینسون
آیا ویتامین باعث جلوگیری از تشنج در افراد می‌شود؟

مقالات پزشکی پربازدید

صرع چیست و چه علائمی دارد؟ | نگاهی به ییماری صرع
آیا می‌توان از بروز بیماری پارکینسون پیشگیری کرد؟
مکمل زینک برای کودکان | تاثیر باورنکردنی زینک در رشد کودکان
ازدواج با شخص مبتلا به صرع | صرع مانعی برای ازدواج؟
نقش دپاپکس در درمان اختلالات جنسی آقایان
شرکت داروسازی ابیان فارمد

شرکت داروسازی ابیان فارمد با تمرکز بر تحقیق و توسعه گسترده و رویکردی مبتنی بر علم و تخصص فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ در صنعت داروسازی کشور آغاز نموده است. ابیان فارمد با بهره گیری از بهترین متخصصین و محققین داخلی و همکاری با شرکای بین المللی خود، همواره در جهت تولید داروهای تخصصی با بالاترین سطح کیفی و منطبق بر استاندارد های جهانی کوشیده است.