آیا فقط سالمندان دچار بیماری پارکینسون می‌شوند؟

پارکینسون تنها در افراد مسن پدیدار می‌شود؟ یا جوانان و نوجوانان نیز خطر احتمال ابتلا به پارکینسون را لمس می‌کنند؟ در این مقاله سعی داریم تا به این سوال پاسخ جامع و روشنی دهیم.

پارکینسون کدام را هدف قرار می‌دهد؟ جوان یا پیر؟

پارکینسون یک اختلال مغزی است که باعث حرکات غیر ارادی و غیرقابل کنترل مانند لرزش، مشکل در تعادل و هماهنگی می‌شود.
علائم معمولاً به تدریج شروع می‌شوند و به مرور زمان بدتر می‌شوند. با پیشرفت بیماری، افراد ممکن است در راه رفتن و صحبت کردن مشکل داشته باشند. همچنین ممکن است تغییرات ذهنی و رفتاری، مشکلات خواب، افسردگی، مشکلات حافظه و خستگی را تجربه کنند.

در حالی که تقریباً هر کسی ممکن است در معرض خطر ابتلا به پارکینسون باشد، برخی از مطالعات تحقیقاتی نشان می‌دهند که این بیماری مردان را بیشتر از زنان مبتلا می‌کند. مشخص نیست چرا، اما مطالعاتی برای درک عواملی که ممکن است خطر ابتلا فرد را افزایش دهند در حال انجام است.

یکی از خطرات واضح سن است. اگرچه اکثر افراد مبتلا به پارکینسون برای اولین بار پس از 60 سالگی به این بیماری مبتلا می شوند، اما علائم بیماری در حدود 5 تا 10 درصد از آن‌ها پیش از 50 سالگی شروع می‌شوند. شایان ذکر است که بروز زود هنگام علائم پارکینسون می تواند جنبه ژنتیکی داشته باشد.

پارکینسون در سالمندان و جوانان

ابتلا به پارکینسون در سنین جوانی

مشاهده‌ی بیماری پارکینسون در افراد کمتر از 50 سال معمول نیست، اما در بعضی از مبتلایان، این بیماری زودهنگام بروز می‌کند. در حالی‌که افراد به طور متوسط در سن 60 سالگی به پارکینسون مبتلا می‌شوند، بروز علائم زودتر از 50 سالگی، پارکینسون جوان یاYOPD در نظر گرفته می‌شود.

به ندرت، بیماری پارکینسون ممکن است در افراد جوان‌تر از 40 سال تشخیص داده شود، برآوردهای فعلی از نتایج آزمایش‌ها و تحقیقات علمی نشان می‌دهد که حدود 2 درصد از یک میلیون نفر مبتلا به پارکینسون زودتر از سن 40 سالگی تشخیص داده شده‌اند.

اگرچه افرادی که جوان تشخیص داده می‌شوند با چالش‌های متفاوتی رو به رو هستند، اما ممکن است دلایلی برای امیدواری و خوش بینی نیز داشته باشند.

سن تشخیص به دلایل مختلفی مهم است، از علل احتمالی تا علائم و درمان می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

ژنتیک

علت دقیق بروز بیماری پارکینسون معمولا ناشناخته است، مدیر کلینیک روانپزشکی اختلالات حرکتی جان هاپکینز، در اظهاراتی می‌گوید: «موارد شروع جوانی بیماری پارکینسون، معمولا، کمی بیشتر احتمال دارد که خانوادگی یا ژنتیکی باشند.

علائم

در بسیاری از بیماران مبتلا به YOPD، دیستونی (سفتی یا گرفتگی در عضله یا اندام) یک علامت اولیه است. افراد مبتلا به YOPD نیز دیسکینزی (حرکات غیرارادی بدن) را گزارش می‌کنند. آن‌ها معمولا مشکلات شناختی مانند زوال عقل و مشکلات حافظه را کمتر نشان دهند.

پیشرفت

مدیر کلینیک روانپزشکی اختلالات حرکتی می‌گوید: به نظر می‌رسد بیماران مبتلا به پارکینسون در سنین جوانی، پیشرفت آهسته‌تری در شدت بروز علائم این بیماری داشته باشند.

جهت مطالعه بیشتر

بیماری پارکینسون از دسته اختلالات عصبی است که منجر به تخریب سلول‌های عصبی در مغز می‌شود. این بیماری تحت تأثیر عوامل ژنتیکی و محیطی بروز پیدا می‌کند و میزان شیوع آن در کشور ایران با سایر کشورها تفاوتی ندارد. این بیماری باعث لرزش در اندام‌ها و ضعف عضلانی می‌شود به طوری که ممکن است بیمار بعد از مدتی مهارت‌های حرکتی خود را از دست بدهد. بیماری پارکینسون هر فردی را ممکن است در خطر ابتلا قرار دهد

آیا می‌توان از بروز بیماری پارکینسون پیشگیری کرد؟

چالش‌های ابتلا به پارکینسون جوانان

یک تفاوت عمده مربوط به مرحله ای از زندگی است که ممکن است در صورت ابتلا به بیماری پارکینسون در 40 یا 50 سالگی، در مقایسه با مراحل بعدی زندگی، در آن قرار داشته باشید. به عنوان مثال، ممکن است در اوج کار حرفه ای خود باشید، هنوز وظایف مربوط به فرزندان یا نوجوانان خود را در خانه انجام می دهید و این وضعیت تمرکز بر سلامتی و مراقبت از خود را دشوارتر می‌کند.

درمان و تشخیص اولیه پارکینسون در جوانان

بیماران مبتلا به YOPD کاندیدای بهتری برای روش‌های جراحی و نوآوری‌های پزشکی هستند که برای درمان بیماری پارکینسون استفاده یا توسعه داده می‌شوند. همچنین، بیماران جوان‌تر کمتر احتمال دارد که همزمان دچار سایر مشکلات سلامتی شوند.

عامل بیماری پارکینسون چیست؟

برجسته‌ترین نشانه و علائم پارکینسون زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های عصبی در گانگلیون‌های پایه (عقده‌های قاعده‌ای)، ناحیه‌ای از مغز که حرکت را کنترل می‌کند، دچار اختلال شده و یا از بین می‌روند. این سلول‌های عصبی یا نورون‌ها باعث تولید دوپامین می‌شوند که یک ماده شیمیایی مهم در مغز است.

هنگامی که نورون‌ها می‌میرند یا دچار اختلال می‌شوند، دوپامین کمتری تولید می‌کنند که باعث مشکلات حرکتی مربوط به بیماری پارکینسون می‌شود. البته علت از بین رفتن این نورون‌ها هنوز ناشناخته است. به نظر می‌رسد برخی از موارد بیماری پارکینسون ارثی هستند و برخی از موارد را می‌توان در انواع ژنتیکی خاص ردیابی کرد.

علائم پارکینسون را بیشتر بشناسید!

پارکینسون چهار علامت اصلی دارد:

• لرزش در دست‌ها، بازوها، پاها، فک یا سر

• سفتی ماهیچه، که در آن عضله برای مدت طولانی منقبض می‌ماند

• کندی حرکت

• اختلال در تعادل و هماهنگی که گاهی منجر به زمین خوردن می شود

علائم دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

• افسردگی و سایر تغییرات عاطفی

• مشکل در بلع، جویدن و صحبت کردن

• مشکلات ادراری یا یبوست

• مشکلات پوستی

علائم پارکینسون و سرعت پیشرفت این بیماری در بین افراد متفاوت است. علائم اولیه این بیماری نامحسوس است و به تدریج نمایان می‌شود. بسیاری از افراد مبتلا به بیماری پارکینسون توجه دارند که قبل از تجربه سفتی و لرزش، مشکلات خواب، یبوست، از دست دادن بویایی و پاهای بی‌قرار داشتند. در حالی که برخی از این علائم ممکن است با پیری طبیعی نیز رخ دهند، اگر این علائم بدتر شدند یا شروع به تداخل در زندگی روزمره کردند، با پزشک خود صحبت کنید.

برای اطلاعات دقیق و جامع‌تر در رابطه با بیماری پارکینسون شما می‌توانید به مقاله “آشنایی با عوارض بیماری پارکینسون | پارکینسون چه مشکلاتی را به وجود می‌آورد؟” مراجعه کنید.

.:: منبع : nia | hopkinsmedicine

تفاوت‌ها و شباهت‌های پارکینسون و ام اس

تفاوت‌ها و شباهت‌های پارکینسون و ام اس | پارکینسون چیست؟

اگر به پارکینسون مبتلا هستید این ورزش‌ها را از یاد نبرید!

اگر به پارکینسون مبتلا هستید این ورزش‌ها را از یاد نبرید!

سوالات پزشک متخصص مغز و اعصاب

رویارویی با پارکینسون | سوالات پزشک متخصص مغز و اعصاب

تهران، میدان ونک، خیابان خدامی، پایین‌تر از هتل هما، جنب خیابان ارم، پلاک ۴۲

لینک‌های مهم

مجله پزشکی
فرصت‌های شغلی
درباره ابیان فارمد
تماس با ابیان فارمد
محصولات ابیان فارمد
شرکت سرمایه گذاری دارویی گلرنگ

مکمل‌های ابیان فارمد

لیکو آپ
لیکو اُلی
لیکو رویال
لیکو میون
لیکو زینک
لیکو مولتی

داروهای ابیان فارمد

دپاپکس
فلوسیترین
لپارسید ۱۲۵
لپارسید ۲۵۰
سیمیوال ۵۰۰
دوبسیکا
کِی‌ سی تب ۵
کِی‌ سی تب ۱۰

آخرین مقالات پزشکی

صرع پارشیال چیست؟ | میزان شیوع صرع پارشیال
میگرن را چگونه تشخیص دهیم؟ | علائم میگرن را می‌دانید؟
اگر به پارکینسون مبتلا هستید این ورزش‌ها را از یاد نبرید!
چگونه گلودرد به جا مانده از دوران ابتلا به کرونا را تسکین دهیم؟
دوره درمان افسردگی چقدر طول میکشد؟

مقالات پزشکی پربازدید

درمان خانگی گلودرد با دمنوش گیاهی | بهترین دمنوش‌های رفع گلودرد
بیماری پارکینسون در سالمندان | علل ابتلا به پارکینسون
افسردگی بعد از مهاجرت چیست؟ | علائم و راه درمان
ازدواج با شخص مبتلا به صرع | صرع مانعی برای ازدواج؟
نقش دپاپکس در درمان اختلالات جنسی آقایان
شرکت داروسازی ابیان فارمد

شرکت داروسازی ابیان فارمد با تمرکز بر تحقیق و توسعه گسترده و رویکردی مبتنی بر علم و تخصص فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ در صنعت داروسازی کشور آغاز نموده است. ابیان فارمد با بهره گیری از بهترین متخصصین و محققین داخلی و همکاری با شرکای بین المللی خود، همواره در جهت تولید داروهای تخصصی با بالاترین سطح کیفی و منطبق بر استاندارد های جهانی کوشیده است.