رویارویی با پارکینسون | از متخصص مغز و اعصاب چه سوالاتی بپرسیم؟
ابتلا به پارکینسون میتواند جدا از مشکلات جسمی برای بدن، شما را با ترس، استرس و نگرانی برای آینده رو به رو کند. در این مقاله قصد داریم در مورد نحوه رویارویی و پذیرش پارکینسون به همراه سوالات مهمی که باید از متخصص مغز و اعصاب پرسید؛ صحبت کنیم.
دسترسی سریع به سرفصلهای مقاله از متخصص مغز و اعصاب چه سوالاتی بپرسیم؟
پارکینسون چیست؟
پارکینسون را میتوان یک اختلال پیشرفته در سیستم اعصاب بدن نامید که روی حرکات تاثیر مخربی میگذارد. این بیماری میتواند در بدن هر فرد متفاوت ظاهر شود، گاه فرد به سختی میتواند متوجه علائم پارکینسون شود و بیماری اصطلاحا کُند پیش میرود و گاه در مواردی بیماری شدیدتر ظاهر میشود.
پارکینسون چه علائمی دارد؟
بیماری پارکینسون دارای علائم حرکتی و غیر حرکتی است. در این بخش از مقاله قصد داریم به بررسی برخی از علائم غیر حرکتی این بیماری بپردازیم. بیماران مبتلا به پارکینسون ممکن است علائم زیر را به صورت خفیف یا شدید در بدن خود احساس کنند:
افسردگی
پس از رویارویی فرد با پارکینسون و احساس ابتلا به آن، موجی از ناامیدی و افسردگی به سراغ او خواهد آمد. ترس از روند درمان، آینده، حس کردن تغییرات جسمی و … همگی میتواند از عللی باشد که فرد را رفته رفته با افسردگی رو به رو سازد.
به عنوان مثال، با پیشرفت علائم پارکینسون، برخی از افراد ممکن است متوجه شوند که مجبور به کاهش فعالیت های خاصی مانند معاشرت هستند. این می تواند منجر به تنهایی و انزوا شود که ممکن است خطر افسردگی را افزایش دهد.
مشکل در بلع و جویدن
چنانچه بیماری پارکینسون در فرد پیشرفت کند، عمل بلعیدن صحیح در فرد مبتلا با دشواریهای جدی رو به رو میشود. یکی از مشکلات جمع شدن بزاق دهان است چرا که عمل بلع با کُندی شدید مواجه شده است و ممکن است در موارد حاد، حتی آب دهان نیز سرازیر شود.
در مراحل پیشرفته پارکینسون شاهد آن هستیم که عضلات دهان فرد مبتلا دچار اختلال شدید شده و دیگر عمل جویدن مانند سابق اتفاق نمیافتد.
بیخوابی و اختلال شدید در خواب
در بیشتر مبتلایان به پارکینسون، مشکلات مربوط به خواب دیده میشود؛ بیخوابی، از خواب پریدنهای مکرر شبانهروزی، خواب آلودگی روزانه و … همگی مشکلاتی است که مبتلایان به پارکینسون را در بر گرفته است.
بیاختیاری مثانه
از دیگر عوارض بیماری پارکینسون، بیاختیاری مثانه است، فرد مبتلا به پارکینسون دیگر همانند گذشته اختیار و کنترلی روی وضعیت ادرار و مثانه خود نخواهد داشت.
یبوست
یبوست یکی از عوارض شایع بیماری پارکینسون است، اما می توان آن را با تغییراتی در سبک زندگی مانند افزودن فیبر اضافی به رژیم غذایی یا درمان پزشکی کنترل کرد. بسیاری از افرادی که به بیماری پارکینسون مبتلا هستند، قبل از اینکه متوجه علائم حرکتی مانند لرزش یا سفتی شوند، متوجه مشکلات یبوست می شوند.
رویارویی با پارکینسون
ابتلا به بیماری پارکینسون میتواند شما را با موج شدیدی از افسردگی، نا امیدی و ترس رو به رو کند. قطعا کیفیت زندگی پیش و پس از ابتلا به پارکینسون متفاوت است و زندگی کردن با بیماریهای مزمن دشواریهای خاص خودش را دارد اما باید قوی بود و با پارکینسون رو به رو شد.
همان طور که در چندین سطر بالاتر اشاره کردیم، از عوارض شایع پارکینسون، افسردگی و نا امیدی است. مصرف داروهای ضد افسردگی تا حد زیادی میتواند شما را کمک کند اما به یاد داشته باشید که مصرف و تجویز این نوع داروها به صلاحدید پزشک معالجه شما باید صورت پذیرد.
حضور در جمعهای خانوادگی و دوستان میتواند تغییر روحیه برای شما به همراه داشته باشد و شما را سرشار از حس خوب حمایت و نیروی پشتیبانی کند؛ همچنین ارتباط داشتن با بیماران دیگر که با این بیماری دست و پنجه نرم میکنند نیز نشان میدهد که شما تنها نیستید و انگیزه مبارزه در شما زنده خواهد شد.
مراجعه به یک روانشناس یا مددکار اجتماعی نیز میتواند تا حد زیادی به رویارویی و مواجهه شما با پارکینسون کمک کننده باشد.
جهت مطالعه بیشتر
بعد از بیماری آلزایمر میتوان گفت که پارکینسون شایعترین بیماری مخرب سلولهای عصبی مغز است. انتخاب راهکار درمانی مناسب برای این بیماری بسیار مهم است زیرا این بیماری در دسته بیماریهای نورولوژیک بوده و فرد مبتلا به مرور زمان تواناییهای جسمی و روحی خود را از دست میدهد و در صورت عدم توجه به درمان بر شدت علائم افزوده میشود.
آیا میتوان از بروز بیماری پارکینسون پیشگیری کرد؟
۱۰ سوال مهم که باید از متخصص مغز و اعصاب پرسید
در هنگام ویزیت پزشک متخصص مغز و اعصاب ممکن است به علت استرس، مشغله زیاد و یا هر مورد دیگری یک سری از سوالات مهم از یاد برود و مطب پزشک را بدون مطرح کردن این سوالات مهم ترک کنید.
برای جلوگیری از این مشکل، در این قسمت از مقاله قرار است به تعدادی از سوالات مهمی که باید پیش از ترک پزشک با وی در میان گذاشته شود اشاره کنیم.
بهتر است این موارد را روی گوشی موبایل خود ذخیره داشته باشید و یا در برگهای یادداشت کنید و همراه خود ببرید.
صحبت از چرایی و علت علائم شما
پس از بازگو کردن علائمی که در بدن خود احساس کردید، علت و چرایی آنها را جویا شوید. در برخی از موارد دیده شده است که این علائم احساس شده توسط بیمار منشا و چرایی دیگری جز بیماری پارکینسون دارد.
علل احتمالی علائم
همان طور که در پاراگراف قبلی اشاره شد، برخی از علائم احساس شده توسط بیمار، صرفا نمیتواند پزشک را قانع کند که بیمار به پارکینسون دچار شده است، شاید این علائم به علل دیگری در بدن ایجاد شده باشند و باید درمان متفاوتی را در پیش گرفت.
سوالاتی در مورد آزمایشها و تستها
از آنجایی که تشخیص بیماری پارکینسون کاری سخت و دشوار است در مواردی پزشک برای اینکه به قطعیت برسد یا نوع درمان پارکینسون را مشخص کند به یکسری آزمایش و تست از بدن شما نیاز دارد. شما میتوانید در رابطه با آزمایشها، اطلاعات بیشتری را از پزشک خود بخواهید و حتی از او بپرسید که به چه مراکزی باید مراجعه کنید و از آمادگیهای پیش از انجام آزمایش سوال کنید تا میزان خطا در نتایج شما به حداقل برسد.
پارکینسون چطور پیشرفت میکند؟
درست است که رفتار بیماری پارکینسون میتواند در بدن هر بیمار با بیمار دیگر متفاوت باشد اما برای جهتگیری صحیح ذهن و موارد روحی و روانی، دور ماندن از استرس فکری و یافتن پاسخ سوالات بیپایان ذهنی در مواجهه و رویارویی با بیماری، میتوانید از پزشک متخصص درخواست کنید در شرایط نرمال و عادی، پیشرفت بیماری پارکینسون را برای شما شرح دهد تا آگاهی شما نسبت به این بیماری بیش از پیش شود.
روشهای درمان پارکینسون و نیاز به مراقبت
شما میتوانید از پزشک خود بخواهید که در رابطه با درمانهای روز دنیا به شما اطلاعاتی ارزشمند بدهد، اینکه کدام روش درمان پارکینسون برای شما انتخاب شود، در حیطه تخصص پزشک است اما شما میتوانید از روش درمان اتخاذ شده بیشتر بدانید.
در برخی موارد ممکن است بیمار مبتلا به پارکینسون، نیاز به مراقبت طولانی مدت نیز پیدا کند، این سوال نیز میتواند از پزشک پرسیده شود.
عوارض جانبی درمان پارکینسون
بسیاری از بیماران مبتلا به پارکینسون، نگران عوارض جانبی درمان انتخاب شده از سوی پزشک هستند. آگاهی از عوارض جانبی درمان پارکینسون و آمادگی رویارویی با آن میتواند به شما کمک شایانی کند. در اغلب موارد دیده شده است که پزشک متخصص عوارض جانبی درمان پارکینسون را به بیمار شرح میدهد اما به یاد داشته باشید که اگر پزشک این مورد را فراموش کرد، حتما شما این سوال را با او درمیان بگذارید.
مدیریت بیماری پارکینسون
یکی از سوالات مهمی که پزشک میتواند به آن پاسخ دهد و خیال شما را تا حد زیادی آسوده کند، وضعیت و نحوه مدیریت بیماری پارکینسون است. پزشک به سبب دانش و تجربه خود در این زمینه میتواند بهترین همراه شما برای مدیریت بیماری پارکینسون باشد، بایدها و نبایدها را به شما گوشزد کند و شما را در طول پروسه درمان یاری کند.
تاثیر پارکینسون بر روی بیماریهای دیگر
حتما پزشک خود را از بیماریهای دیگر خود آگاه سازید! چنانچه شما مبتلا به بیماریهای خودایمنی، قلبی- عروقی؛ دیابت و هر نوع بیماری دیگری هستید در همان صحبتهای ابتدایی با پزشک باید او را از وضعیت خود آگاه سازید.
از پزشک خود بخواهید تا برای شما شرح دهد که با ابتلا به بیماری پارکینسون، این بیماری چه تاثیری بر روی بیماریهای دیگر شما دارد و بدن شما باید آماده رویارویی با چه مشکلات یا عوارضی باشد.
مطرح کردن ترسها با پزشک، هر چقدر خندهدار یا کودکانه!
هر چقدر هم که ترسها و سوالات ذهنی شما خندهدار یا کودکانه به نظر برسد، به هر حال باید با پزشک مطرح شود چرا که او تنها کسی است که پاسخ صحیح این سوالات و ترسها را دارد. از مطرح کردن یکسری از سوالات احساس شرم، ترس و خجالت نداشته باشید.
۳ سوال مهم که متخصص مغز و اعصاب از شما میپرسد
حال به آن سمت میز برویم! جایی که پزشک متخصص مغز و اعصاب برای راهنمایی بیشتر شما و روشن کردن مسیر درمان از شما سوالاتی خواهد پرسید. از آنجایی که اغلب، متخصصان مغز و اعصاب با تعداد زیادی از بیماران رو به رو هستند و فرصت گفتگو با آنها محدود و مفید است، خالی از لطف نیست که از پیش، آمادگی لازم برای پاسخ صحیح به سوالات را داشته باشید.
زمان دقیق شروع علائم پارکینسون
یکی از سوالات مهمی که یک متخصص مغز و اعصاب در ابتدا از شما خواهد پرسید، زمانی است که مربوط به شروع علائم شما است، دقیقا او میخواهد بدانید که شما در بدن خود از چه زمانی علائم بیماری پارکینسون را احساس کردید.
موارد تاثیرگذار روی علائم پارکینسون
پزشک متخصص مغز و اعصاب در ادامه سوالات خود قصد دارد بداند که مواردی وجود دارد که بر روی علائم احساس شده توسط شما تاثیرگذار باشد یا خیر. این جمله بدان معناست که پزشک سعی دارد متوجه شود که خوردن بعضی خوراکیها، استراحت داشتن یا نداشتن، قرارگیری در محیط سرد یا گرم، ورزش طاقت فرسا و هر عامل دیگری در بدن شما بوده که روی علائم حس شده توسط شما تاثیر بگذارد و این علائم را تشدید یا کمتر کند؟ پس با خود فکر کنید که آیا مواردی برای شما اتفاق افتاده است که علائم پارکینسون در بدن شما را بهتر یا بدتر کند.
دائمی یا گذرا بودن علائم پارکینسون
برای تشخیص دقیق و بهتر، یک متخصص مغز و اعصاب به سراغ دائمی یا گذرا بودن علائم احساس شده از سمت شما خواهد رفت و شما میتوانید با پاسخ صحیح و دقیق او را تا حد زیادی در تشخیص پارکینسون راهنمایی کنید.
مصرف آب را در این مدت فراموش نکنید. خوردن آب به میزان کافی و همچنین آب میوه کمک میکنند تا آب کافی بدن شما تامین شده و هیدارته بمانید. از مصرف نوشیدنیهای الکلی و دارای کافئین مانند قهوه تا زمان بهبودی پرهیز کنید.
تنظیم رطوبت خانه با استفاده از دستگاه رطوبت ساز یا آب جوش نیز میتواند برای بهبود سرماخوردگی کمک کننده باشد.
ازدواج با شخص مبتلا به صرع | صرع مانعی برای ازدواج؟
آیا تشنج همان صرع است؟ | تفاوت میان صرع و تشنج
آشنایی با عوارض پارکینسون | پارکینسون و مشکلات آن
تهران، میدان ونک، خیابان خدامی، پایینتر از هتل هما، جنب خیابان ارم، پلاک ۴۲
لینکهای مهم
مجله پزشکی
فرصتهای شغلی
درباره ابیان فارمد
تماس با ابیان فارمد
محصولات ابیان فارمد
محصولات ابیان فارمد
لیکو زینک
لیکو مولتی
دپاپکس
فلوسیترین
لپارسید ۱۲۵
لپارسید ۲۵۰
سیمیوال ۵۰۰
آخرین مقالات پزشکی
بیماری پارکینسون چیست؟ | چه راههای درمانی برای بیماری پارکینسون وجود دارد؟
تفاوت میان ساشه و قرص چیست؟ | آشنایی با ساشه
رژیم غذایی در بیماری پارکینسون | بایدها و نبایدهای رژیم غذایی
لوودوپا چیست؟ | نقش لوودوپا در درمان بیماری پارکینسون
آیا ویتامین باعث جلوگیری از تشنج در افراد میشود؟
مقالات پزشکی پربازدید
صرع چیست و چه علائمی دارد؟ | نگاهی به ییماری صرع
آیا میتوان از بروز بیماری پارکینسون پیشگیری کرد؟
مکمل زینک برای کودکان | تاثیر باورنکردنی زینک در رشد کودکان
ازدواج با شخص مبتلا به صرع | صرع مانعی برای ازدواج؟
نقش دپاپکس در درمان اختلالات جنسی آقایان
شرکت داروسازی ابیان فارمد با تمرکز بر تحقیق و توسعه گسترده و رویکردی مبتنی بر علم و تخصص فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ در صنعت داروسازی کشور آغاز نموده است. ابیان فارمد با بهره گیری از بهترین متخصصین و محققین داخلی و همکاری با شرکای بین المللی خود، همواره در جهت تولید داروهای تخصصی با بالاترین سطح کیفی و منطبق بر استاندارد های جهانی کوشیده است.